ΗΠΑ

Η απάντηση Τραμπ στην πρόταση Μακρόν για Ευρωστρατό: «Να πληρώσετε πρώτα το δίκαιο μερίδιό σας στο ΝΑΤΟ»

Η διάθεση για τρολάρισμα δεν λείπει ποτέ από τον Αμερικανό πρόεδρο και όταν πρόκειται για τον Εμανουέλ Μακρον, του περισσεύει. Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε ταχθεί νωρίτερα εκ νέου υπέρ της συγκρότησης ενός Ευρωπαϊκού Στρατού έτσι ώστε τα κράτη – μέλη της ΕΕ να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ποικίλες απειλές.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν άμεση: «Η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Στρατού δεν λειτούργησε πάρα πολύ καλά στον 1 Π.Π ή στον 2. Αλλά οι ΗΠΑ ήταν εκεί για εσάς και πάντα θα είναι. Το μόνο που ζητάμε είναι να πληρώσετε το δίκαιο μερίδιό σας στο ΝΑΤΟ.

Η Γερμανία καταβάλλει 1% ενώ οι ΗΠΑ πληρώνουν το 4,3% ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ – για να προστατεύσουν την Ευρώπη. Δικαιοσύνη!» ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο Τραμπ. Να πούμε ότι ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τον Μακρόν για την ιδέα του αυτή, λέγοντας ότι πολλά από τα μέλη του ΝΑΤΟ –όπως η Γαλλία και η Γερμανία- δεν διαθέτουν καλά – καλά τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες για τις ανάγκες της συμμαχίας.

Σχολιάζοντας λίγο νωρίτερα τις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σαρκαστικά ότι «η συμφωνία του Παρισιού δεν λειτουργεί τόσο καλά για το Παρίσι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...