ΗΠΑ

Εως τον Ιανουάριο το γενικό μπλακ – άουτ της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ!

“Έμφραγμα” στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Η μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε την Κυριακή (23.12.2018) ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ και υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τον προϋπολογισμό Μικ Μαλβάνεϊ.

“Είναι πολύ πιθανό το ”shutdown” να υφίσταται μέχρι το νέο Κογκρέσο” το οποίο πρέπει να συγκληθεί για πρώτη φορά την 3η Ιανουαρίου, είπε ο Μαλβάνεϊ.

Οι συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες διακόπηκαν χθες (σ.σ. 22.12.2018), αναμένεται να επαναληφθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο (22.12.2018) ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι “η Γερουσία θα συγκληθεί για μια συνεδρίαση τεχνικού επιπέδου (σ.σ. αύριο) την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου. Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προβλέπεται για την 27η Δεκεμβρίου”.

Ο Μακόνελ επιβεβαίωσε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το θέμα της χρηματοδότησης ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι ο Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...