Κόσμος

Επιτυχής δοκιμή του υβριδικού συστήματος GENAIRCON στην άσκηση «Autonomous Warrior» του Βρετανικού Στρατού

Απέδειξε τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματά του ως ένα αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας και διαχειρίσεως οχημάτων.

Η μηνιαίας διάρκειας δοκιμή του νέου υβριδικού συστήματος GENAIRCON της ελληνικής εταιρείας Intracom Defense Electronics (IDE) ολοκληρώθηκε επιτυχώς στη διάρκεια της τελικής φάσεως των «Πολεμικών Δοκιμών του Στρατού» (Army Warfighting Experiment 2018»/AWE 2018), που είχαν τη μορφή της ασκήσεως “Autonomous Warrior”, του Βρετανικού Στρατού.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 12 Νοεμβρίου μέχρι και 12 Δεκεμβρίου 2018, στο πεδίο ασκήσεων του Salisbury Plain, στην Αγγλία.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική εταιρεία, η IDE συνεργάστηκε στενά με τη μονάδα ATDU του Βρετανικού Στρατού (British Army Armored Trials & Development Unit) και ενσωμάτωσε το υβριδικό σύστημα GENAIRCON, ένα έξυπνο σύστημα διαχειρίσεως ενέργειας, σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης τύπου Warrior FV510 TES. Στη διάρκεια των μηνιαίων δοκιμών, το GENAIRCON απέδειξε τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματά του ως ένα αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας και διαχειρίσεως οχημάτων, προσφέροντας πάνω από 20 ώρες συνεχούς «σιωπηλής» λειτουργίας (True Silent Watch) με πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το υβριδικό σύστημα GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της συμβολής του στην επιβιωσιμότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος υπό θερμική και ακουστική σιγή. Το σύστημα επίσης διακρίθηκε για τη δυνατότητα του να χρησιμοποιείται παράλληλα και ως κέντρο παροχής ενέργειας στο πεδίο (“Field Energy Hub”) τροφοδοτώντας άλλα οχήματα και διάφορες φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το AWE18 ήταν μια καινοτόμος διαδικασία, καθώς στοχεύει στην αξιολόγηση των τεχνολογιών σε Ρομποτικά και Αυτόνομα Συστήματα (RAS) για την αύξηση της επιβιωσιμότητος και την επίτευξη επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων στο πεδίο της μάχης. Ενδεικτικό του πόσο σκληρές και απαιτητικές ήταν οι δοκιμές αυτές είναι και το γεγονός ότι από τις 172 προϊόντα-υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από όλο τον κόσμο, τελικώς επιλέχθηκαν μόνο 25 εταιρίες με καινοτόμα, υψηλής τεχνολογίας προϊόντα για να συμμετάσχουν στην άσκηση του Βρετανικού Στρατού.

Όπως σημειώνεται από την IDE, «Οι κορυφαίες εταιρίες, προσκεκλημένες από τον Βρετανικό στρατό, διέθεσαν τον εξοπλισμό τους για να δοκιμαστεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Η αποκορύφωση της άσκησης “Autonomous Warrior”, μιας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης με διάρκεια ένα έτος, ήταν να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά ώριμα και με τις μεγαλύτερες προοπτικές προϊόντα σε μια ποικιλία επιχειρησιακών σεναρίων από κοινού από βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...