Καιρός

Επελαύνει ο χιονιάς - Σε ποια περιοχή το χιόνι ξεπέρασε τα 70 εκατοστά!

Μέχρι και 70 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στην περιοχή της Καστανιάς, ενώ ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεκαοκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι, ενώ σύμφωνα με τον κ.Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Ασπροκκλησιάς, Χρυσομηλιάς καθώς και ο παιδικός σταθμός Χρυσομηλιάς λόγω παγετού.

«Πνιγηκαν» στο χιόνι οι κολόνες της ΔΕΗ

Το χιόνι που έπεσε τελικά στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας ήταν πολύ και βαρύ, αφού το έφερε ο νότος.

Στις κορυφές με πιο μεγάλο υψόμετρο, το χιόνι φτάνει τους 80 πόντους μέχρι και το ένα μέτρο. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας δουλεύουν συνεχώς μέσα στο χιόνι για να αποκαταστήσουν τις ζημιές ακόμη και σήμερα.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στο τέλος της χθεσινής βάρδιας, ο τεχνικός – εναερίτης Δημήτρης Καπέλλας που εργάζεται στην Καλαμπάκα και μας δίνει μια εικόνα το τι αντιμετωπίζουν τα συνεργεία σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Πηγή trikalaola.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές