Εσωτερική Ασφάλεια

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Μέτρα ασφαλείας που θα θυμίζουν αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πιο αναλυτικά, στις 6 Δεκεμβρίου -ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή- περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί κάθε κλάδου της ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθεί στον δρόμο.

Τόσο στο Αρχηγείο όσο και στη ΓΑΔΑ έχουν σημειωμένα με... κόκκινα γράμματα την Πέμπτη, για μία σειρά από λόγους. Το γεγονός ότι στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη η «εξέγερση των κίτρινων γιλέκων» ανησυχεί ακόμα περισσότερο τις Αρχές, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκφράζουν ανησυχία για επεισόδια και γενικευμένες καταστροφές.

Να σημειώσουμε ότι πλέον οι διαδηλωτές είναι προετοιμασμένοι και για τυχόν εμφάνιση του «Αίαντα», σχεδιάζοντας τρόπους αντιμετώπισης του υδροφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. που κατά γενική ομολογία πήρε άριστα στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου, στα Εξάρχεια.

Οι Αρχές είναι βέβαιες ότι αυτή τη φορά οι αντιεξουσιαστές θα είναι έτοιμοι για τον «Αίαντα», ενώ -κλασικά- εκτιμάται ότι Πολυτεχνείο θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το σύνολο των διαθέσιμων διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα είναι επί ποδός πολέμου. Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου για να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές