Οικονομία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων -43.500 ευρώ η ζημιά για το δημόσιο

Κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Τέσσερις Ελληνες συνελήφθησαν για την υπόθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας κατασχέθηκαν 45.000 λίτρα χημικών διαλυτών, που χρησιμοποιούνται στη νοθεία καυσίμων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις ανέρχονται σε 43.569,89 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν 2 φορτηγά που τις βραδινές ώρες της 19ης Δεκεμβρίου εισήλθαν από γειτονική χώρα και κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τα δύο φορτηγά εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 35 πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων, με χημικούς διαλυτές,
πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων, πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
δύο τράκτορες και
αντλία παροχής καυσίμου, χωρίς να είναι εφοδιασμένη η επιχείρηση με την προβλεπόμενη άδεια.
Επίσης δύο άλλα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως μετάγγιση διαλυτών από τα παραπάνω φορτηγά στον χώρο στάθμευσης, εντοπίστηκαν, το μεν πρώτο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ το δεύτερο σε περιοχή της Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ