Αρχείο

Συναγερμός στη Βιέννη: Αιματηρή επίθεση σε εκκλησία - Πέντε μοναχοί τραυματίες, ο ένας σοβαρά (upd)

(Upd 21.13)Πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εκκλησία ενός μοναστηριού σε συνοικία της Βιέννης, σύμφωνα με την αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας.


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη συμμορίας ληστών που εισέβαλε σε εκκλησία στο κέντρο της Βιέννης, οργάνωσαν οι αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας την Πέμπτη το απόγευμα.

Δύο δράστες επιτέθηκαν σε μοναχούς σε εκκλησία της πόλης Strebersdorf. Οι αρχές αναφέρουν πως το συμβάν που ξεκίνησε περίπου στις 13:30 και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Οι δράστες διέφυγαν και η αστυνομία που ενημερώθηκε πολύ αργά, έσπευσε στο σημείο και εντόπισε θύματα δεμένα και σοβαρά τραυματισμένα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 8 με 15 τραυματίες.

Η αστυνομία της Αυστρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στη Μονή Maria Immaculata γύρω στις 13:30 τοπική ώρα. Έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:17, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Από τη Μονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της Μονής.

Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, καθώς οι δύο δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας ή και οι δύο, να κρύβονται ακόμη στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει ερευνηθεί εξ ολοκλήρου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι.

vienna3

https://twitter.com/LPDWien/status/1078336742124646400

https://twitter.com/LPDWien/status/1078332677831491584

https://twitter.com/LPDWien/status/1078339907855233025

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές