Μέση Ανατολή

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν ισραηλινό κατασκοπευτικό στο Β.Λίβανο - Κλιμάκωση στην κόντρα Μόσχας-Τελ Αβίβ;

Ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim στη δυτική Συρία και αναχαίτισαν ισραηλινό κατασκοπευτικό, το οποίο συνοδευόταν από πολλά μαχητικά, στα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικούς ακτιβιστές της Συρίας.

Οι παρατηρητές επιβεβαίωσαν ότι το αεροπλάνο Gulfstream G550 Nahshon-Shavit (SIGINT) της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) διενήργησε μια αποστολή αναγνώρισης των διεθνών υδάτων στις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου το πρωί. Επιπλέον, μια τοπική πηγή στη συριακή πόλη Tartus δήλωσε στο SouthFront ότι τα ρωσικά αεροπλάνα βλέπονταν προς την ακτή του Λιβάνου.

Το Ισραήλ και η Ρωσία δεν έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός μέχρι στιγμής. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν επίσης ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν σκοπό να αναχαιτίσουν το ισραηλινό αεροπλάνο SIGINT.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που εμφανίζονται αναφορές σχετικά με εναέρια επεισόδια Ρωσίας-Ισραήλ κοντά στον Λίβανο. Τον περασμένο Μάιο, υπήρξαν αρκετές αναφορές ότι ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-34 παρεμπόδισε ισραηλινά F-16 στο βόρειο Λίβανο. Τότε, οι τοπικοί ακτιβιστές κυκλοφόρησαν ένα βίντεο που δείχνει το Su-30 στη βόρεια Λιβανέζικη πόλη της Τρίπολης.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απείλησε να μπλοκάρει κάθε εχθρικό αεροσκάφος που θα πλησίαζε στην ακτή της Συρίας μετά την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους πληροφοριών Il-20 το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν αναχαιτίσει ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα κοντά στις ακτές.

https://twitter.com/CivMilAir/status/1079302921781764098

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ