Αρχείο

Εξελίξεις στο φιάσκο της υπόθεσης Ριχάρδου - Εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση των οκτώ

Συνεχίζεται το φιάσκο με την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς εισαγγελέας προτείνει εκ νέου την αποφυλάκιση του Ριχάρδου και των άλλων επτά εμπλεκομένων.

Η εισαγγελέας προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των οκτώ κατηγορουμένων που προφυλακίστηκαν ως εμπλεκόμενοι στο αποκαλούμενο «κύκλωμα του χρυσού».

Σύμφωνα με το enikos.gr, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι λόγω του ότι υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές απόψεις για το εάν έχει τελεστεί το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, οι 8 πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Και η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της θέσεως της ανακρίτριας, υιοθετεί δηλαδή την άποψη, ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα της δικογραφίας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Να σημειωθεί, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...