Κόσμος

Αμερικανοί βομβάρδισαν θέσεις του Συριακού στρατού! - Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνουν οι Τούρκοι - Προς γενικευμένη σύρραξη


Τις επόμενες ώρες αναμένουμε πιθανή σύγκρουση τουρκικών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη Μανμπίτς, η οποία όπως φαίνεται πλέον έχει αποκτήσει την στρατηγική σημασία που είχε το Στάλινγκραντ για την ΕΣΣΔ. 

O Ερντογάν μετά το πράσινο φως από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία και τις επικείμενες επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, ξεσάλωσε και πλέον είναι εκτός ελέγχου.

Πολλοί πλέον εκτιμούν ότι ο «πλεονέκτης» και «αλαζόνας» Τούρκος ηγέτης θα έρθει σαφώς σε ρήξη με τις δυνάμεις του Άσαντ για την Ιεράπολη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανικός συνασπισμός πραγματοποίησε σήμερα μια νέα αεροπορική επιδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη κοντά στην Deir Ezzor, στοχεύοντας σε περιοχή συγκέντρωσης του Συριακού Στρατού (SAA) και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις .

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ βομβάρδισε τη γέφυρα Halbiyah-Zalbiyah, που συνδέει τα εδάφη που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τον Συριακό Στρατό στο δυτικό Deir Ezzor, δείχνοντας έτσι την ύποπτη στάση των ΗΠΑ στην Συρία.

Αυτό όμως που κατάφερε η στάση και η απόφαση του Λευκού Οίκου ήταν να συσπειρώσει τόσο τους Κούρδους όσο και τις δυνάμεις του Άσαντ που θεωρούν τους Τούρκους ως θανάσιμους εχθρούς.

8.000 πάνοπλοι άνδρες, Τούρκοι στρατιώτες και αντάρτες του FSA, είναι έτοιμοι σύμφωνα με πληροφορίες να εισβάλουν στην πόλη Μανμπίτς της Συρίας, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο πρώτος στόχος των δυνάμεων, που βρίσκονται περίπου 12 χιλιόμετρα από τη Μανμπίτς είναι η συγκέντρωση Κούρδων και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που κινούνται από τον Νότο.

Συνολικά 200 άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και άλλα οχήματα από διάφορες τουρκικές μονάδες, ξεκίνησαν ταυτόχρονα από την Καρκαμίς έως τον Γαρμπάλ και από το Κίλις στον Αζάζ.

Εκτός από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF), φάλαγγα  60 οχημάτων του FSA στάλθηκε στη συνοριακή γραμμή.

Περίπου 2.000 Τούρκοι κομάντος προελαύνουν στα περίχωρα της Μανμπίτς.

Τις επόμενες ώρες τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα  εναέρια οχήματα είναι έτοιμα για βομβαρδισμούς στην περιοχή ζώνη ασφαλείας.

Η Τουρκία είναι έτοιμη για δράση, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα σημεία: Sajir, Kirata, Avn Dadad και Bulduk.

Την ίδια στιγμή  οι αποκαλούμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την ευρεία συμμετοχή Κούρδων, μετακίνησαν μεγάλη μηχανοκίνητη δύναμη στην πόλη Μανμπίτς στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).

Το πιο ανησυχητικό για τους Τούρκους είναι η συσπείρωση Σύρων και Κούρδων καθώς και η μετακίνηση στα περίχωρα της Μανμπίτς της επίλεκτης συριακής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας « Τίγρεις» , η οποία αποτελεί  την πλέον ισχυρή  δύναμη του συριακού στρατού, η οποία έχει στο ενεργητικό της πολλές νίκες κατά των Τζιχαντιστών.   

Θα έχουμε ευθεία αντιπαράθεση Τούρκων και Σύρων κυβερνητικών; Πολλοί λένε ναι.

Η ουσία είναι φυσικά ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, οι Σύροι δεν εμπιστεύονται με τίποτα τον τουρκικό στρατό, που έχει εισβάλει στο έδαφός του και ετοιμάζονται να τον μπλοκάρουν, μια κίνηση που έχει τις ευλογίες της Δύσης ακόμα και του Ισραήλ, αλλάζοντας εντελώς την γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και αυτό που ισχύει είναι ότι οι νέο-οθωμανοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Β.Συρία...ειρηνικά... όποιους στόχους και να πετύχουν.

Έτσι αργά ή γρήγορα η σύγκρουση Άσαντ –Ερντογάν είναι αναπόφευκτη γεμίζοντας μπελάδες τον Πούτιν για τις προθέσεις των Τούρκων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε σήμερα  Δευτέρα ότι αμφιβάλλει ότι οι Η.Π.Α. θα αποσυρθούν από τη Συρία, παρά την πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.

"Η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία βασίζεται σε ένα συνδυασμό συμφερόντων", είπε ο Ryabkov.

"Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συρία",  προσθέτοντας ότι "γνωρίζουμε και ενημερωνόμαστε  αρκετά για το τι συμβαίνει σε σχέση με την απόσυρση ή τη διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Συρία".
https://twitter.com/op_shield/status/1077229875449208835?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/IdeologyWars/status/1077276122218258432?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/1077223630273212416?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/1077156157364596736?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1077224301290536961?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1077233481804058625?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1077232862418612225?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ