Βόρεια Ήπειρος

Αλλόφρονες UCKάδες στο Αργυρόκαστρο - Πορεία αλβανών εθνικιστών με σημαίες των ΗΠΑ - Διψούν για αίμα Ελλήνων

Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, ότι εκατοντάδες Αλβανοί εθνικιστές έχουν δηλώσει ότι «θα υλοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση προς τους Βουλιαράτες, με ανοικτό το ενδεχόμενο επεισοδίων τις επόμενες ώρες.

Στο βίντεο που δημοσιεύεται παρακάτω διακρίνονται Αλβανοί εθνικιστές να βαστούν τη σημαία των ΗΠΑ, ενώ λίγα άτομα φαίνεται να φέρουν σύμβολα του UCK.

Ακριβώς για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης σήμερα στο Αργυρόκαστρο υπάρχουν εκατοντάδες Αλβανοί αστυνομικοί, ενώ έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η δύναμη της αστυνομίας της χώρας για την αποφυγή επεισοδίων.

«Οι RENEA έχουν περικυκλώσει τους Βουλιαράτες και παίρνουν δραστικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων», λέει ο γαμπρός του Κ.Κατσίφα, μεταφέροντας ένα κλίμα τρομοκρατίας από την περιοχή.

Επισήμως ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που τους επετράπη η διέλευση των συνόρων της Κακαβιάς από τις αλβανικές αρχές είναι τουλάχιστον 80 άτομα.

Εκατοντάδες μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κουκέζι υλοποιούν αυτήν την ώρα την είσοδο τους με κάθε μέσο στο Αργυρόκαστρο για να μεταβούν έξω από το ελληνικό προξενείο και να διαμαρτυρηθούν για τους 7 Αλβανούς πολίτες, οι οποίοι κατά τους ίδιους και την προπαγάνδα των τοπικών ΜΜΕ, "δολοφονήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στην Ελλάδα".

Με τις κόκκινες σημαίες και τον ήχο του τραγουδιού "Αλβανία η μητέρα μου", οι Αλβανοί εθνικιστές φωνάζουν μπροστά σε κεντρικό σημείο της πόλης προκαλώντας τους Έλληνες διπλωμάτες.

«Σήμερα συμμετέχουμε σε αυτή τη διαμαρτυρία για να υπενθυμίσουμε ότι Αλβανοί υπήκοοι δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα αδίκως ενώ ήταν αθώοι», δήλωσε ένας από τους εθνικιστές διαδηλωτές.

Η παρουσία των σκληρών Αλβανών εθνικιστών στο Αργυρόκαστρο με την ανοχή του Ράμα αποτελεί μέγα κίνδυνο για τους Έλληνες εκδρομείς που κατέφθασαν στους Βουλιαράτες για το 40ημερο μνημόσυνο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ημέρες ο αλβανικός τύπος κατηγορεί την Ελλάδα και τους Έλληνες για κάθε φόνο Αλβανού στην χώρα μας καλλιεργώντας ανθελληνικό μένος.

΄Σύμφωνα με άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής στους Βουλιαράτες, ήταν το ξέσπασμα του ηφαιστείου.

Ενός ενεργού ηφαιστείου που σε τακτά χρονικά διαστήματα βρυχάται. Με το ηφαίστειο αυτό μοιάζει η πολιτική των αλβανικών κυβερνήσεων προς την Ελληνική Κοινότητα.

Όπως έχουμε παρακολουθήσει όλες αυτές τις δεκαετίες η Ελληνική Κοινότητα βρίσκονταν σε σφικτό κλοιό. Πιέσεις, καταπάτηση των αρχών και θεμελιωδών δικαιωμάτων της, άσκηση βίας.

Τρεις δεκαετίες δημοκρατίας κλείνουν σιγά σιγά και το περιουσιακό ανοικτή πληγή. Για να βρίσκονται σε δουλειά τα δικαστήρια και οι μειονοτικοί να πληρώνουν, για να μην εφοδιαστούν με τίτλους ιδιοκτησίας οι ΄Έλληνες αλλά να ταλαιπωρούνται από δικαστήρια στα υποθηκοφυλάκεια και αντιθέτως.

Άθελά του ξεστόμισε σε κάποιον Βορειοηπειρώτη ο προϊστάμενος του υποθηκοφυλακείου πως θα το κάνω σε σένα που σ΄ έχω φίλο, ενώ έχουμε κρυφή εντολή να ταλαιπωρούμε τους Ελληνικής καταγωγής κατοίκους για να μην γίνουν κάτοχοι τίτλων.

Υπάρχει μια εγκύκλιος από το 1993 για την αναλογία διδασκαλίας των μαθημάτων στην ελληνική και αλβανική γλώσσα στο Εννιάχρονο σχολείο με 70-30%, υπέρ της ελληνικής, πράγμα που ποτέ δεν εφαρμόστηκε αναγκάζοντας μερικούς γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε αλβανική διδασκαλία.

Δεν εφαρμόζουν, μάλλον κοροϊδεύουν, μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την κάθαρση των σχολικών εγχειριδίων από εθνικιστικό περιεχόμενο. 

https://youtu.be/r6Nc9hDZFMI?t=9

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=nzBNj_WrDTo

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ