Βόρεια Ήπειρος

Εκδήλωση στην Αθήνα: «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο στόχαστρο - Όχι άλλη Απάθεια»

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργανώνουν οι σύλλογοι Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα προς την αλβανική πολιτεία να τερματίσει το σχέδιο αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και να εφαρμόσει τις διατάξεις της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΑΣΕ για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.

Η εκδήλωση, με τίτλο : «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο. Όχι άλλη Απάθεια» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/12/2018 (18:00 Αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής – Ξενοφώντος 4 – Αθήνα), όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και οι εξελίξεις από την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Βορειοηπειρωτικών σωματείων έχει ως εξής :
Εβδομήντα χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το μέτωπο της διεκδίκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων που το αλβανικό κράτος επιχειρεί να του στερήσει.

Η αλβανική πολιτεία, συνεπής διάδοχος του απολυταρχικού καθεστώτος υλοποιεί ένα ευρύ πλαίσιο δράσης κατά της ΕΕΜ βάλλοντας σε πολλαπλά μέτωπα:
· Καταπάτηση περιουσιακών δικαιωμάτων
· Περιορισμός θρησκευτικών ελευθεριών
· Διακρίσεις από τις αρχές εις βάρος των μελών της μειονότητας
· Αλλοίωση εκλογικών αποτελεσμάτων
· Χειραγώγηση Απογραφής Πληθυσμού
· Άρνηση ελεύθερου εθνικού αυτοπροσδιορισμού.
· Δημογραφική Αλλοίωση
Αποκορύφωμα των πρακτικών που εφαρμόζονται ήταν η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου και το πογκρόμ που ακολούθησε κατά της μειονότητας.
Οι σύλλογοι των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απευθύνουμε έκκληση.

· Προς την αλβανική πολιτεία να τερματίσει το σχέδιο αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και να εφαρμόσει τις διατάξεις της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΑΣΕ για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
· Προς την ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα για την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
· Προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να παραμείνει ενωμένος και ενεργός στον αγώνα διαφύλαξης της ταυτότητάς μας και της παρουσίας μας στις πατρογονικές μας εστίες.

Τέλος, ενημερώνουμε πως την ερχόμενη Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο. Όχι άλλη Απάθεια» με σκοπό να τιμήσουμε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη των συνθηκών που οδήγησαν στην δολοφονία του και επικρατούν μετά από αυτήν.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής, Χώρος πολιτισμού, διεύθυνση Ξενοφώντος 4 - Σύνταγμα, Αθήνα

Ομιλητές:
· Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ποινικολόγος: Η νομική διάσταση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα
· Λεωνίδας Παππάς, π. Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Η Βόρειος Ήπειρος σήμερα
· Άγγελος Συρίγος, διεθνολόγος: Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις
· Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και συγγραφέας: Ο ιδεολογικός απεγκλωβισμός στα Εθνικά Θέματα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...