Αυτοδιοίκηση

Είναι επίσημο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι επισήμως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη που στηρίζει η ΝΔ και τον Παύλο Γερουλάνο του ΚΙΝΑΛ.

Την επίσημη απόφαση έλαβε η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» που συνεδρίασε στις 6:30 το απόγευμα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως οι δημοτικές αρχές έχουν μάθει να βρίσκονται κοντά στο Σύνταγμα και μακριά από τις γειτονιές, ενώ έχουν παραδοθεί στη μνημονιακή πολιτική, ξεχνώντας τις ανάγκες των πολιτών. Στόχος του, όπως επισήμανε, είναι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων και το δικαίωμα στην κατοικία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα αφήσουν την Αθήνα να γίνει τόπος των real estate και των Airbnb.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα λειτουργήσει σαν ασπίδα απέναντι στην ακροδεξιά και τους νεοναζί.

Ελλείψει πρωτοκλασάτων στελεχών -και με πολλά «βαριά» ονόματα να ξορκίζουν το ενδεχόμενο να τους γίνει πρόταση από τον πρωθυπουργό να είναι υποψήφιοι- κυβέρνηση και κόμμα κατέληξαν σε μία αυστηρά κομματική υποψηφιότητα. Στην πραγματικότητα ήταν η μόνη συμβιβαστική λύση, αφού είχαν προηγηθεί επαφές του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία τελικώς οι συνομιλίες δεν ευοδώθηκαν.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, πάντως, είναι εσωκομματικά δημοφιλής και απολαμβάνει (μεταξύ άλλων) τη στήριξη όλων των τάσεων, καθώς είναι γνωστό ότι οι «53» έχουν αλλεργία σε πάσης φύσεως ανοίγματα και δη σε πρόσωπα-αστέρες.

Ο ίδιος έχει διατελέσει γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία του κόμματος αλλά και στις τοπικές οργανώσεις.

Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida o ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε πριν μερικές μέρες με τον κ. Ηλιόπουλο, τον οποίο και ενημέρωσε για την πρόθεσή του να είναι αυτός το πρόσωπο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ριχτεί στην εκλογική «μάχη» για την αυτοδιοίκηση.

«Επιχείρηση» παιδί της διπλανής πόρτας

Πάντως, από την Κουμουνδούρου προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητα Ηλιόπουλου παρουσιάζοντάς τον ως ένα νέο και αντισυμβατικό πρόσωπο, διατεινόμενοι ότι μαζί θα μπορέσει εύκολα να ταυτιστεί ο μέσος Αθηναίος.

Πλασάρουν το δίπολο «λαϊκές συνοικίες vS γαλαζοαίματοι»

Απώτερος στόχος είναι ο 35χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως το αντίβαρο των υποψηφιοτήτων Μπακογιάννη-Γερουλάνου για τις οποίες στην κυβέρνηση λένε ότι «εκπροσωπούν την ελίτ της πρωτεύουσας και όχι το λαϊκό κόσμο».

Όσο για την «ατζέντα» με την οποία θα μπει στην κούρσα, δεδομένης της εμπειρίας του τόσο ως επικεφαλής του ΣΕΠΕ, όσο και στο υπουργείο εργασίας, θεωρείται βέβαιον ότι θα εστιάσει στην υπεράσπιση του κόσμου των υποβαθμισμένων συνοικιών και γενικότερα στον κόσμο της εργασίας. «Η ατζέντα τα συμπυκνώνει όλα. Και ζητήματα αυτοδιοικητικά και συνολικότερα» σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...