Οικονομία

Διπλά τέλη κυκλοφορίας για τα Euro6 οχήματα: Δείτε την τροπολογία

Σε μεγάλη κοροϊδία για τους καταναλωτές εξελίχθηκε το θέμα των εκτελωνισμών καινούριων αυτοκίνητων Euro6 πρώτης γενιάς αλλά και των εισαγόμενων μεταχειρισμένων με χαμηλότερους συντελεστές.

Κατατέθηκε το επίμαχο άρθρο 63 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsAuto.gr η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας φέρνει μαζί της και διπλά Τέλη Κυκλοφορίας καθώς τα αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν θα κυκλοφορήσουν για λίγες μόνο ημέρες το 2018 αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα ολόκληρο το ποσό που αναλογεί στο όχημά τους τόσο για τη χρονιά που τελειώνει όσο και για το 2019!

Πάντως οι εκτελωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των καινούριων αυτοκινήτων να τα παραλάβουν στα μέσα Δεκεμβρίου…

Αν πάλι πέσει μεγάλος φόρτος εργασίας στα Τελωνεία τότε είναι πιθανό να τα παραλάβουν έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Πάντως το οικονομικό επιτελείο από την 1η Σεπτεμβρίου όποτε και απαγορεύτηκαν οι εκτελωνισμοί των καινούριων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία Euro6 πρώτης γενιάς αλλά και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα εκτελωνίζονται καταβάλλοντας διπλάσιο Τέλος Ταξινόμησης κυριολεκτικά κοροϊδεύουν χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τα κρατικά έσοδα καθώς όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα καινούρια ή μη για να εκτελωνιστούν θα πρέπει να καταβάλουν φόρους και ΦΠΑ.

Από την άλλη μεριά το μικρό χρονικό διάστημα που θα ορίζει η τροπολογία αφενός μπορει να προκαλέσει προβλήματα στις διαδικασίες ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα αναγκαστούν να πληρώσουν δύο φορές Τέλη Κυκλοφορίας για τα οχήματά τους που θα αφορούν τα έτη 2018 και 2019 ασχέτως αν τη χρονιά που διανύουμε τα οχήματά τους μπορεί να κινηθούν έστω και λίγες ημέρες!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...