Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Στο 28,1% η ΝΔ έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 7 μονάδων κατά μέσο όρο, κατέχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με 5 διαφορετικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ εμφανίζεται να ανατρέπει τη διαφορά 7,5 μονάδων της ήττας της στις τελευταίες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 και είναι πλέον μπροστά τέσσερις μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων των Metron Analysis, Alco, Pulse, K-Research και MRB στις εκλογές του 2015.

Σε σύγκριση λοιπόν με τα ευρήματα των ίδιων πέντε εταιρειών στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018, τα συμπεράσματα που προκύπτουν αναλυτικά είναι τα εξής:

-Η ΝΔ εμφανίζεται αυξημένη κατά 4 μονάδες (28,1% από 24,1%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος στο ίδιο ακριβώς ποσοστό (20,9%), στην πρόθεση ψήφου.

-Άνοδος κατά 1,6% του ΚΙΝΑΛ (τότε ΔΗΣΥ).
-Οι βασικές απώλειες σημειώνονται στα τέσσερα κόμματα που το 2016 δεν ήταν μακριά από το ποσοστό εισόδου στη Βουλή (Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ), ενώ σήμερα βρίσκονται πολύ πιο μακριά από τον στόχο του 2%.

-Από μια κατάσταση ισοπαλίας το 2016, οι δύο αρχηγοί βρίσκονται σήμερα σε απόσταση 9 μονάδων λόγω της αύξησης των απαντήσεων υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά 6,1% και της μείωσης του Α. Τσίπρα κατά 2,6%.
-Όσον αφορά τον δείκτη "ικανότητας διακυβέρνησης" η υπεροχή της ΝΔ αγγίζει τις 11 μονάδες (32,7%-21,8%).
-Όσον αφορά τον δείκτη "επιθυμίας νίκης", αποτυπώνεται σαφής υπεροχή της ΝΔ της τάξης των 10 μονάδων (36,3%-26,1%). Ο εν λόγω δείκτης είναι διαφορετικός από την παράσταση νίκης, όπου η υπεροχή της ΝΔ είναι απόλυτη.

-Διογκώνεται το κύμα δυσαρέσκειας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον δείκτη "ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε εάν κερδίσει τις εκλογές", καταγράφεται εντυπωσιακή άνοδος των απαντήσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά 12 μονάδες, μετά την παρέλευση της τριετίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης