Εσωτερική Ασφάλεια

Γ. Τράγκας: «Ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού, έλιωσαν τις ευτυχισμένες στιγμές του και τις έκαναν πλάκες χρυσού βουτηγμένες στο αίμα»

Για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού και πως το το κράτος έκλεισε τα μάτια με τους Γερμανούς, Τούρκους και μαυραγορίτες να βγαίνουν κερδισμένοι έναντι του «ξεζουμίσματος» του ελληνικού λαού μίλησε στην εκπομπή «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90.1 ο Γιώργος Τράγκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις καταλήψεις των μαθητών νιώθοντας υπερήφανος και κρίνοντας την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εναντίωσή του.

«Ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού. Πολτοποίησαν σε χυτήρια τις αναμνήσεις του. Έλιωσαν τις ευτυχισμένες στιγμές εκατομμυρίων Ελλήνων. Τις έκαναν πλάκες χρυσού. Πλάκες βουτηγμένες στο αίμα!

Οι μαυραγορίτες της κατοχής, οι λαδέμποροι, επέστρεψαν επί μνημονίου στην Ελλάδα. Μανιτάρια τα ενεχυροδανειστήρια. Όλος ο χρυσός των Ελλήνων πήγαινε στην Γερμανία και στην Τουρκία. Τζίρος δισεκατομμυρίων. Το κράτος έκλεισε τα μάτια.

Βόλευαν τα Ριχάρδεια ενεχυροδανειστήρια. Έδιναν μετρητά στους δυστυχισμένους. Μείωναν την εικόνα της πείνας. Αγόραζαν χρυσό, ασήμι και κοσμήματα αντί πινακίου φακής. Ρευστοποιούσαν τα πάντα. Και τα έστελναν στην Γερμανία και στην Τουρκία. Τα ελάχιστα χρήματα που έπαιρναν οι πολίτες πήγαιναν στα χρέη προς το Δημόσιο, ή στις τράπεζες, ή για να πληρώσουν το ρεύμα και να πάρουν κάποια στοιχειώδη για το ψυγείο. Όλα τα χρήματα που έπαιρναν οι πολίτες από τα Ριχάρδεια ενεχυροδανειστήρια πήγαιναν στα δημόσια ταμεία και μετά στα γερμανικά θησαυροφυλάκια λόγω του χρέους. Κερδισμένοι οι Γερμανοί, οι Τούρκοι και οι μαυραγορίτες.

Τσέπωσαν δισεκατομμύρια. Το ελληνικό κράτος βουβό, μνημονιακό. Κατεχόμενο. Με πολιτικό προσωπικό Τσίπρα Καμμένο Μητσοτάκη. Δηλαδή ναι σε όλα.

Έτσι ενώ κυνηγούσαν ως φοροφυγάδες τους μισούς Έλληνες, ενώ κατέστρεψαν με θηριώδεις φόρους και πρόστιμα χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ έδιωξαν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, έδιναν για πλάκα εκατοντάδες άδειες για να ανοίξουν επιτήδειοι ενεχυροδανειστήρια. Όπως διάβασα χρειαζόταν απλά να έχει κάποιος συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του και να έχει καθαρό ποινικό μητρώο για να πάρει άδεια από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Οι μαυραγορίτες έκαναν χρυσές δουλειές. Κανένας έλεγχος και κανένα εποπτικό όργανο για τις αγορές τιμαλφών. Νόμιμων ή κλοπιμαίων. Το Δημόσιο χρειαζόταν λεφτά για να τα δίνει στους Γερμανούς. Συγχρόνως, έκοβε συντάξεις, μισθούς και στοχοποιούσε τους Έλληνες. Τους έβαλε στα δόντια των κακοποιών, τους έβαλε στα Ριχάρδια χυτήρια. Κανένα κόμμα δεν αντέδρασε, χιλιάδες τα καταστήματα σε όλη την χώρα. Ριχάρδιες αγορές αλλά όχι λεοντόκαρδες. Το μνημόνιο προστάτευε τους κακοποιούς και εξόντωνε τους Έλληνες.

Χιλιάδες κλοπιμαία κατέληξαν στα ενεχυροδανειστήρια, Πουθενά έλεγχος, πουθενά το κράτος. Σιγά σιγά αφού ξεζουμίστηκαν εκατομμύρια Έλληνες, ακολούθησαν κλέφτες και συμμορίες. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία με την ανακάλυψη των χυτηρίων του Ριχάρδου. Έτσι πιάστηκε ο Τούρκος συνέταιρός του που τώρα καρφώνει και αφήνει υπονοούμενα για τον Ριχάρδο.

Η ιστορία ξεκίνησε από κλοπιμαία που βρέθηκαν στην βιτρίνα του ενεχυροδανειστηρίου, όπως διάβασα, σε νησί του Ιονίου. Ένας παππάς είδε κλεμμένα αντικείμενα της εκκλησίας του στην βιτρίνα του ενεχυροδανειστηρίου και ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.

Πρώτος, είχα φέρει το θέμα στην τηλεόραση. Στον Ελεύθερο Σκοπευτή, μετά κάναμε εκτεταμένη έρευνα στο Crash. Τότε, από ότι θυμάμαι δεν κινήθηκε κανένας. Απόλυτη σιωπή. Έπρεπε οι Έλληνες να αλέθονται στους μύλους από τα Ριχάρδια δόντια. Τώρα που βρέθηκε η άκρη σίγουρα θα βγούνε πολλά στον αέρα.»

Για τις καταλήψεις των μαθητών που αντιδρούν στη Συμφωνία έκτρωμα των Πρεσπών αλλά και για την στάση των κομμάτων απέναντι σε αυτές τις ενέργειες διευκρίνισε:

«Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά που κάνουν καταλήψεις σχολείων διαμαρτυρόμενα για την συμφωνία των Πρεσπών. Ελπίζω οι καταλήψεις αυτές να γενικευτούν, όχι μόνο στην βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Επικράτεια. Τα νιάτα πρέπει να δείξουν τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στον κ. Μητσοτάκη, ότι η Πατρίδα θέλει να πορευτεί με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Με εθνική ανεξαρτησία. Χωρίς μειοδότες και γερμανόφωνους μπάτλερ.

Πραγματικά άκουσα με έκπληξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατά των καταλήψεων. Σιγά σιγά βγάζει τον πραγματικό πολιτικό εαυτό του. Σιγά σιγά εμφανίζει ένα ψηφιδωτό πολιτικών θέσεων, σοκάρει και φέρνει ,κακά ψέματα, ανατριχίλα. Δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον του, αλλά δίνει όλο ένα και περισσότερο την αίσθηση ενός πολιτικού που θέλει αδύναμο παθητικό και κοιμισμένο τον λαό και κυρίως τα νιάτα. Δείχνει ότι φοβάται ως μνημονιακός και υπάκουος στο Βερολίνο ότι μπορεί ξαφνικά να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να σκάσει όλη αυτή η κατάσταση στα χέρια του. Σίγουρα, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή του κόμματος.

Δεν έχει καμία σχέση με την ψυχή και τα δάκρυα του του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το Μακεδονικό. Ολοένα και περισσότερο θέλει ένα αρχηγικό κόμμα χωρίς καμία δημοκρατική δομή και κυρίως χωρίς αισθήματα και ευαισθησίες για τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Είτε πρόκειται για συλλαλητήρια, είτε πρόκειται για πλειστηριασμούς, είτε πρόκειται για το Μακεδονικό, ο Κυριάκος είναι ψυχρός. Το κόμμα είναι παγωμένο. Δεν έχει αίμα και καρδιά. Δεν συμμετέχει σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Κάνει φτηνή αντιπολίτευση με κάποιες δηλώσεις της κ. Σπυράκη, ή με κάποιες μάχες που δίνει προσωπικά ο Άδωνης στην τηλεόραση.

Φυσικά αυτή δεν είναι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν είναι η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Δεν είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ένα αμιγώς Μητσοτακικό, για την ακρίβεια, ένα Κυριάκιο κόμμα, που δεν έχει σχέση με το γαλάζιο παρελθόν. Αυτή την αίσθηση έχω. Εγώ νοιώθω όπως και πολλοί άλλοι, όπως η πλειοψηφία, ότι ανήκουμε σε μια πατριωτική κεντροδεξιά αλλά όχι στην Μητσοτακική που εύκολα συναλλάσσεται με Τατσόπουλους. Η ΝΔ που ξέραμε χιλιάδες Νεοδημοκράτες δεν θα έκανε ποτέ άνοιγμα στον κ. Τατσόπουλο. Θα σεβόταν τον κόσμο που πήγε στα συλλαλητήρια, θα σεβόταν τις καταλήψεις των μαθητών για το Μακεδονικό. Όταν διαλέγεις τον αφηγητή των ευτυχισμένων ημερών επί τουρκοκρατίας, φυσικά αντιπαθείς τις καταλήψεις των παιδιών που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό.»

Τέλος, για την «πύρινη κόλαση» του επικράτησε στο Παρίσι λόγω των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» ενάντια στις μεταρρυθμίσεις των καυσίμων που πρόκειται να περάσει ο Μακρόν από την αρχή του χρόνου, τόνισε:

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έζησα τις μάχες των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Έχει να κάνει με τις λαϊκές αντιδράσεις στην Ευρώπη. Τα κίτρινα γιλέκα, μιλάμε για χιλιάδες Γάλλους πολίτες, αντιδρούν γιατί ο Μακρόν πρόκειται να αυξήσει από την πρώτη της νέας χρονιάς τη φορολογία στα καύσιμα. Ένα κόστος που θα μετακυλήσει σε όλες τις επιχειρήσεις, τι εργασίες και τα προϊόντα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με όσα ακούω έχει πιάσει πάτο από πλευράς δημοφιλίας, βρίσκεται στο καθημερινό κουτσομπολιό των Γάλλων και σκέπτεται να κηρύξει την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πάντως το θέαμα τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, είναι πραγματικά άσχημο, με εκατοντάδες αυτοκίνητα πυρπολημένα και ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...