Κυβέρνηση

Γιατί δεν ρίχνει τώρα την Κυβέρνηση; - Μία από τα ίδια ο Καμμένος: “Παραιτούμαι από υπουργός αν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από τα Σκόπια”

Μία από τα ίδια ο Καμμένος, αντί να ρίξει τώρα την Κυβέρνηση, περιμένει να ψηφιστεί πρώτα η Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή των Σκοπίων και μετά να αποχωρήσει. Η υποκρισία έχει και τα όριά της, επιτέλους κύριοι!

Με το Σκοπιανό να εξελίσσεται ως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Μαξίμου ενόψει εκλογών, ο Πάνος Καμμένος περνάει στην… αντιπολίτευση και ξεκαθαρίζει ότι αν «περάσουν» οι Πρέσπες από την ΠΓΔΜ, θα παραιτηθεί και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση.

Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ήρθαν λίγες ώρες μετά τις συνταγματικές τροπολογίες που κατέθεσε η σκοπιανή πλευρά, τις οποίες κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν «συμβατές» με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος έριξε εκ νέου λάδι στη φωτιά, λέγοντας: «Εάν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ , εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε «νεκρή» τη Συμφωνία, υπογραμμίζοντας: «Φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι από την πλευρά της σκοπιανής ηγεσίας, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που έτσι και αλλιώς είναι νεκρή με αυτά που κάνουν».

Η τελευταία δήλωση του κ. Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρωτεργάτη της Συμφωνίας, Νίκου Κοτζιά.

Μιλώντας στον RealFm, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας είναι «πεθαμένος πολιτικά». «Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πεθαμένη, νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί είναι πεθαμένος πολιτικά εκείνος και το κόμμα που είχε φτιάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει άκρη. Πιστεύει ότι του φταίει η Συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε ο αποσυντονισμός του κόμματός του από τη Βόρεια Ελλάδα και έχει καταλήξει να είναι σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι μία εκλογή προηγούμενη είχε πάρει πάνω από 10%, η τάση δηλαδή της πτώσης του ήταν πολύχρονη και δεν του φταίνε ούτε οι Πρέσπες, ούτε ο Κοτζιάς. Αλλά κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του φταίει κάποιος για τα λάθη που ο ίδιος έκανε”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε:

«Εγώ όταν άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες του είπα ο Όμηρος μας έχει διδάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι καλό να τα διδάσκουμε αυτά και στο σχολείο, ότι δηλαδή πρέπει με μεγάλη προσοχή να επιλέγεις τους φίλους σου, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή να επιλέγεις τους εχθρούς σου’. Όπως του είπα δεν κάνει ούτε για φίλος μου, ούτε για εχθρός μου».

https://www.youtube.com/watch?v=IkM6CvOUQYM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ