Κόσμος

Γεωπολιτικό θρίλερ: Η “διάδοχος” της Μέρκελ θέλει να αποκλειστεί η Ρωσία από την Αζοφική Θάλασσα!

Επιθετική ρητορική για τη Ρωσία υιοθέτησε η επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ καθώς έχει «ανάψει» η μάχη των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

Συγκεκριμένα, η Κραμπ-Κάρενμπάουερ, γενική γραμματέας των CDU, κάλεσε την ΕΕ και τις ΗΠΑ να σκεφτούν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν από τα λιμάνια τους, τα ρωσικά πλοία που έρχονται από τη Θάλασσα του Αζόφ, μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.

Η 56χρονη Γερμανίδα πολιτικός, πρόσθεσε πάντως πως η απαγόρευση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύει εφόσον αποδειχθεί ότι η Ρωσία ευθύνεται για το περιστατικό στο Κερτς.

Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, νωρίτερα απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Εάν επιβεβαιωθεί ότι η επιθετικότητα ξεκίνησε από την Ρωσία, τότε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει μια καθαρή απάντηση», είπε η Κραμπ-Κάρενμπάουερ σε τηλεοπτική της συνέντευξη, σύμφωνα με το Reuters.

«Μια απάντηση για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι να σταματήσουν τα ρωσικά πλοία που έρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή, από τη Θάλασσα του Αζόφ, να εισέρχονται στα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά λιμάνια, έως ότου επιλυθεί η κρίση με την Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις 25 Νοεμβρίου, πλοία του ουκρανικού Ναυτικού διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, πλέοντας προς το στενό του Κερτς, είσοδο στη Θάλασσα του Αζόφ. Τα πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν. Το πλήρωμα των πλοίων, 24 Ουκρανοί καταδικάστηκαν σε δυο μήνες κράτηση.

Η Ουκρανία ως απάντηση, κήρυξε στρατιωτικό νόμο διάρκειας 30 ημερών στις περιοχές της χώρας που συνορεύουν με τη Ρωσία, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα του Αζόφ. Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα Ρώσων ανδρών ηλικίας από 16 έως 60 ετών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντμίρ Πούτιν χαρακτήρισε πρόκληση τους ελιγμούς των ουκρανικών πλοίων και πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να αποτελούν πρόσχημα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στη χώρα τον προσεχή Μάρτιο.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...