Κόσμος

Γερμανία: Ο Έλβις στα φανάρια...

Στην πόλη Friedberg, κοντά στη Φρανκφούρτη, ο δήμος αντικατέστησε τον «Σταμάτη» και τον «Γρηγόρη» με τον Elvis Presley, μιας και ο διάσημος Αμερικανός υπηρέτησε εκεί τη θητεία του.

Όταν ο Elvis Presley κατατάχτηκε στον αμερικανικό στρατό που τον έστειλε να υπηρετήσει στη Γερμανία, ήταν ήδη στον κολοφώνα της δόξας του. Τότε, χύθηκε πολύ δάκρυ όταν έπρεπε να κόψει τα μαλλιά του και να αφήσει για σχεδόν δύο χρόνια τις ΗΠΑ και τα φώτα της σκηνής. Αλλά αυτή η «ατυχία» των Αμερικανών ρίχτηκε λίπασμα στην ευτυχία των Γερμανών.

Μεταξύ του Οκτωβρίου 1958 και του Μαρτίου 1960, ο King υπηρέτησε στο Friedberg, κοντά στη Φρανκφούρτη. Ζούσε δε στο κοντινό Bad Nauheim, κάτι που δίνει τώρα και στις δύο πόλεις την ευκαιρία να τον τιμήσουν με το δικό τους τρόπο.

Ενόσω υπηρετούσε εκεί τη θητεία του, ο Elvis συνάντησε τη γυναίκα που θα γινόταν η σύζυγός του επτά χρόνια αργότερα, την Priscilla. Με άλλα λόγια, οι σχέσεις του με τις δύο πόλεις έχουν μεγάλο βάθος και ως εκ τούτου, οι τοπικοί άρχοντες τις χρησιμοποιούν για να τονώσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή, με οποιοδήποτε τρόπο.

Στο Friedberg επέλεξαν την χρήση εξατομικευμένων φωτεινών σηματοδοτών, προσφέροντας στους πεζούς και τους φαν του τραγουδιστή την ευκαιρία να τους ενημερώνουν, με τον τρόπο του Elvis, για το πότε πρέπει να διασχίσουν ή όχι το δρόμο. Πήρε τρεις μήνες στην τοπική υπηρεσία σήμανσης για να σχεδιάσει τον εξατομικευμένο φωτισμό -με την έγκριση της Αστυνομίας- που ανέθεσε σε ειδικό σχεδιαστή για να αποδώσει το σωστό σχέδιο για το κόκκινο και το πράσινο «ανθρωπάκι». Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος δε εκτιμάται στα €900.

Έτσι, αν περάσετε από το Friedberg, περιμένετε να δείτε τον Elvis να τραγουδάει εμπρός από ένα μικρόφωνο για το κόκκινο και τον ίδιο Elvis να εκτελεί ένα από τα διάσημα χορευτικά βήματά του για το πράσινο. Κι ενώ το Friedberg ενεργοποίησε τα φανάρια για πρώτη φορά την περασμένη Τετάρτη, το Bad Nauheim διοργάνωσε από την πλευρά του το «Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Elvis» με ένα χάλκινο άγαλμα του θρυλικού King.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ