Κόσμος

Γαλλία: Στη δικαιοσύνη 139 μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» - Παρατάθηκε η κράτηση 111 ανθρώπων

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει η Γαλλία, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι, κατά τις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» το Σάββατο.

Με βάση την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας, 139 ύποπτοι ενήλικες έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής ενώπιον της δικαιοσύνης και έχει παραταθεί η κράτηση 111. Με βάση νεώτερο απολογισμό, 363 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, οι 32 από τους οποίους είναι ανήλικοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό της εισαγγελίας του Παρισιού.

Στη δικαιοσύνη δεκάδες ύποπτοι

Σήμερα, ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν δεκάδες ύποπτοι, αφού ο αριθμός αυτών που εξετάζονται από τα δικαστήρια διπλασιάστηκε. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, η τοπική εισαγγελία ««δεν είχε ποτέ να διαχειριστεί έναν τόσο σημαντικό αριθμό κρατήσεων».

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε επίσης ότι 81 υποθέσεις προφυλακισθέντων, οι οποίες αφορούν όλες ενήλικες, τέθηκαν στο αρχείο.

Συνελήφθησαν 412 άτομα το Σάββατο

Κατά την κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο, οι αρχές συνέλαβαν 412 ανθρώπους στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ήταν βίαια και άνευ προηγουμένου σοβαρότητας, καθώς μερικοί διαδηλωτές έθεσαν στον στόχο τους την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία.

Η πυροσβεστική κατέγραψε 249 πυρκαγιές, που στόχο είχαν «112 οχήματα, 130 φορητούς εξοπλισμούς αστικού περιβάλλοντος» καθώς και έξι κτίρια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν οι δράστες των επεισοδίων στην Αψίδα του Θριάμβου και της κλοπής αυτόματου τουφεκιού από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ