Εσωτερική Ασφάλεια

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σε Πετράλωνα και Νέα Ιωνία ψάχνουν το «γκαράζ» και τη γιάφκα των τρομοκρατών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τις αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν βόμβα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τόσο τη γιάφκα των τρομοκρατών εκεί που σχεδίασαν την επίθεση και έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και το γκαράζ του ΙΧ, του Opel Corsa που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Οι περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών είναι τα Πετράλωνα, αλλά και Νέα Ιωνία. Υπενθυμίζεται πως στην οδό Ανθίου 7 και Πλειάδων στα Άνω Πετράλωνα εντοπίστηκε το μαύρο ΙΧ καμμένο λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση της βόμβας στον ΣΚΑΪ. Από εκεί, σύμφωνα με την χαρτογράφηση της διαδρομής και χρονομέτρησης, από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι βομβιστές χρειάστηκαν λιγότερα από 10 λεπτά να προσεγγίσουν τον στόχο τους.

Από την άλλη πλευρά το ΙΧ είχε κλαπεί, όπως διαπιστώθηκε από τον αριθμό πλαισίου, στις 18 Νοεμβρίου από την Νέα Ιωνία. Στην αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν, αν το ΙΧ δεν έχει φθάσει στην κατοχή των τρομοκρατών από ποινικούς, να είτα κρυμμένο σε χώρο στάθμευσης, είτε κουκουλωμένο σε σημείο της πόλης.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, στο «στρατηγείο» της στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν τα κλειδιά γκαράζ στον Άλιμο, όπου εντοπίστηκαν δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη ληστεία. Ενώ συνεργός της Ρούπα είχε νοικιάσει άλλο γκαράζ στην οδό Προμπονά στη Ριζούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...