Κοινωνία

Βρετανική σχολική περιφέρεια επιβάλλει να διδάσκονται παιδιά 8 ετών ότι όλα τα φύλα μπορούν να έχουν περίοδο

Καθώς όλο και περισσότεροι κορίτσια σήμερα προσπαθούν να κάνουν την.... «μετάβαση» για να γίνει αγόρια τρανσέξουαλ, μια πόλη στην Αγγλία έχει ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς της αρμόδιους για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να λένε στους μαθητές νωρίτερα από την ηλικία των εννέα ότι «όλα τα φύλα» μπορεί να έχουν περιόδους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπράιτον & Χόου έχει πρόσφατα εκδώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές που προωθούν τη λεγόμενη «υπεροπτική θεώρηση» που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να εξαλείψει το ... στίγμα γύρω από την εμμηνόρροια.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του συμβουλίου εκδόθηκαν αρχές Δεκεμβρίου και θα επηρεάσουν αυτό που διδάσκεται στους μαθητές ήδη από τον τέταρτο βαθμό (8-9 ετών). Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι "τρανς αγόρια και άνδρες και οι μη-δυαδικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν περιόδους."

"Η γλώσσα και η εκμάθηση για την περίοδο συμπεριλαμβάνει όλα τα φύλα, τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς", αναφέρουν οι κατευθυντήριες γραμμές. "Για παράδειγμα; «Κορίτσια και γυναίκες και άλλοι που έχουν περιόδους».

Το συμβούλιο διέταξε επίσης οι ειδικοί κάδοι για τα χρησιμοποιημένα προϊόντα περιόδου θα πρέπει να «παρέχονται σε όλες τις τουαλέτες» για τα παιδιά.

Μετά την αρχική κριτική των κατευθυντήριων γραμμών, το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο επιβλέπει δεκάδες σχολεία της περιοχής, υπερασπίστηκε τη νέα καθοδήγηση σε δήλωσή του λέγοντας ότι το συμβούλιο είναι μόνο για «να ενθαρρύνει την αποτελεσματική εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση και την εφηβεία.»

Οι προηγούμενες αναφορές ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι το δευτεροβάθμιο σχολείο του Μπράιτον έχει πάνω από 40 φοιτητές που αναγνωρίζουν ως φύλο τους διαφορετικό φύλο από το βιολογικό τους.

"Θέλουμε να μειώσουμε το στίγμα και να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί ή νεαρό άτομο δεν αισθάνεται ντροπή ζητώντας προϊόντα περιόδου μέσα ή έξω από το σχολείο εάν τα χρειάζονται", λέει η δήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Brighton & Hove. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για όλα τα φύλα να μπορούν να μάθουν και να μιλάνε για την εμμηνόρροια μαζί».

Μεταξύ των επικριτών είναι ο συντηρητικός κοινοβουλευτικός David Davies. Ο Davies είπε στη Daily Mail ότι η νέα καθοδήγηση του Brighton & Hove είναι "παραφροσύνη".

Νωρίτερα αυτό το έτος, αναφέρθηκε ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας άρχισε να διερευνά γιατί έχει σημειωθεί αύξηση πάνω από 4.% στον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν να μεταβαίνουν στο αντίθετο φύλο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να θέλουν μια μετάβαση για να γίνουν αγόρι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ