ΗΠΑ

Βαριά ποινή σε Καναδό που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη

Ένας 20χρονος Καναδός τζιχαντιστής καταδικάστηκε την Τετάρτη να εκτίσει 40 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για σχεδιασμό επιθέσεων στη Νέα Υόρκη το 2016.

Οι εν λόγω επιθέσεις απετράπησαν χάρη στη δράση μυστικού πράκτορα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), γνωστοποίησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν.

Ο Αμπντουλραχμάν Ελ Μπαχνασάουι, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο του 2016 στην Πολιτεία Νιού Τζέρσι, ομολόγησε πέντε μήνες αργότερα πως συμμετείχε στον σχεδιασμό των επιθέσεων αυτών, που θα διαπράττονταν εξ ονόματος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Σκόπευε να πλήξει την Times Square και το νεοϋορκέζικο μετρό κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού (αρχές Ιουνίου-αρχές Ιουλίου 2016).

«Ο Ελ Μπαχνασάουι σκόπευε, όπως το έθεσε με τα δικά του λόγια, να ‘δημιουργήσει μια νέα 11η Σεπτεμβρίου’. Χάρη (…) στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εθνικές και διεθνείς, η συνωμοσία που απεργαζόταν απέτυχε», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν, ο Τζέφρι Μπέρμαν, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την απαγγελία της ποινής του εικοσάρη Καναδού.

Στις επαφές του με τον πράκτορα του FBI, ο οποίος παρίστανε τον τζιχαντιστή που ήθελε να συμμετάσχει στις επιθέσεις, ο Καναδός τόνιζε πως ήθελε να «σκοτώσει πολύ κόσμο» και να επιτεθεί ειδικά σε χώρους συναυλιών: «Μπαίνουμε με τα όπλα στα χέρια, όπως έκαναν εκείνοι οι τύποι στο Παρίσι», είχε προτείνει, αναφερόμενος στην επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο καναδός τζιχαντιστής είχε πάρει στα χέρια του «μια σειρά από υλικά που προορίζονταν για την κατασκευή μιας βόμβας».

Ο Αμπντουλραχμάν Ελ Μπαχνασάουι ομολόγησε την ενοχή του τον Οκτώβριο του 2016 σε επτά κατηγορίες, τρεις από τις οποίες επέσυραν ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...