Εκκλησία

Αυτός είναι ο υποψήφιος του «Πατριαρχείου Κιέβου» στην αυριανή Σύνοδο ενοποίησης

H Σύνοδος του “Πατριαρχείου Κιέβου” η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ψήφισε τον Μητροπολιτη Επιφάνιο (Dumenko) ως υποψήφιο για τη θέση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας, ενόψει της Συνόδου ενοποίησης αύριο Σάββατο στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 30 επίσκοποι τον στήριξαν. Άλλοι 12 επίσκοποι υποστήριξαν τον Μητροπολίτη Μιχαήλ του Λούτσκ.

Ο Μητροπολίτης Μπελοτσερόφσκι Επιφάνιος είναι του στενού περιβάλλοντος του Φιλάρετου.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους κύκλους των σχισματικών του Κιέβου το "Πατριαρχείο" δεν αποκλείεται να ορίσει 2 υποψηφίους για επικεφαλής της ενιαίας εκκλησίας της Ουκρανίας.

"Θα υπάρξουν δύο υποψήφιοι από το Πατριαρχείο Κιέβου", ανέφερε πηγή του “Πατριαρχείου”.

"Ο Πατριάρχης Φιλάρετος πρότεινε να συσπειρωθεί το Πατριαρχείο του Κιέβου γύρω από έναν υποψήφιο με την ελπίδα ότι ο [υποψήφιος] θα υποστηριχθεί ομόφωνα", ανέφερε η πηγή.

Ο "υποψήφιος του Πατριάρχη Φιλάρετου" ήταν ο Μητροπολίτης Επιφάνειος. Οι περισσότεροι από τους επισκόπους που συμμετείχαν στη συνάντηση του Συμβουλίου υποστήριξαν τον Μητροπολίτη αυτόν, ενώ 12 ψήφισαν εναντίον του.

"Κάποιοι [επίσκοποι] φοβούνται να διαφωνούν ανοιχτά με τον Φιλάρετο", ανέφερε η πηγή.

“Ένας άλλος πιθανός υποψήφιος για αυτή τη θέση είναι ο μητροπολίτης Μιχαήλ Ζίνκιβιτς, ο οποίος υποστηρίζεται από τους υπόλοιπους επισκόπους”, είπε η πηγή.

Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση ενοποίησης θα ψηφίσουν με μυστική ψηφοφορία, ανέφερε η πηγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ