Κόσμος

Αυτές είναι οι 20 εταιρείες «παράδεισοι» για τους εργαζομένους τους

Όταν περνάς περίπου 90.000 ώρες της ζωής σου στο χώρο εργασίας, όπως συμβαίνει κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ, το να μην είσαι και πολύ ευχαριστημένος από το εργασιακό περιβάλλον είναι πρόβλημα.

Σήμερα περίπου το 80% των Αμερικανών εργαζομένων δηλώνει μη ευχαριστημένο από τις συνθήκες εργασίας του αλλά κάποιοι τυχεροί εργάζονται σε εταιρείες - πρότυπα. Ποιες είναι αυτές;

Ειδική έρευνα που γίνεται με τη συμμετοχή εργαζομένων εντόπισε τους εργασιακούς «παραδείσους» στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις βρίσκονται και κολοσσοί όπως η Space X του γνωστού Elon Musk, που έχει δημιουργήσει μια σχέση «θρησκείας» μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας, αλλά προκαλεί εντύπωση το ότι βρίσκεται μόλις στην 48η θέση της κατάταξης. Η θρυλική Microsoft από την πλευρά της βρίσκεται στην 34η θέση, ενώ την πρώτη 20αδα συμπληρώνουν κορυφαίες επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο.

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες επιχειρήσεις να εργαστεί κανείς σύμφωνα με τους εργαζομένους:

20. Paylocity
Σκορ 4.4

Η διαδικτυακή εταιρεία διαχείρισης πληρωμών και πάροχος ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω cloud, με έδρα το Ιλινόις, χαρακτηρίζεται ως μια εταιρεία που σέβεται τους υπαλλήλους της. «Η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι μοναδική. Σου συμπεριφέρονται σαν άνθρωπο και όχι σαν νούμερο».

19. McKinsey & Company

Σκορ: 4.4

Μια από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποτελεί βασικό σταθμό στη καριέρα όποιου εργαζόμενου βρεθεί εκεί. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντής της McKinsey & Company: «Το περιβάλλον είναι πολύ καινοτόμο και αν κοιτάξεις για τρόπους να ασχοληθείς με ότι σε ενδιαφέρει, τότε μπορείς να βρεις μοναδικές ευκαιρίες».

18. Ultimate Software
Σκορ: 4.4

Η Ultimate Software με έδρα την Φλόριντα, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και διαδικτυακών λύσεων. Όπως αναφέρει ο διευθυντής παραγωγής: «Εκτός του γεγονότος ότι το να δουλεύεις στην Ultimate σου δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, το περιβάλλον αναπτύσσει την συνεργασία και την ευχαρίστηση, ενώ η εταιρεία προσφέρει εξαιρετικά επιδόματα υγείας».

17. DocuSign
Σκόρ: 4.4

Ακόμη μια διαδικτυακή εταιρεία που βρίσκεται στη λίστα. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο βοηθάει τις επιχειρήσεις και οργανισμούς για την σύναψη συμβολαίων και διεξάγει ηλεκτρονικούς ελέγχους των συμβάσεων που υπογράφονται. Υπάλληλος της εταιρείας σχολίασε ότι «η κουλτούρα οι άνθρωποι, και το μέλλον αυτής της εταιρείας είναι από τους βασικούς λόγους να θες να ενταχθείς. Λατρεύω την δουλειά μου και λατρεύω να έρχομαι στο γραφείο κάθε μέρα».

16. HubSpot
Σκορ: 4.4

Με την γενιά των 30+ να αποτελούν τους νέους «γιάπηδες» του 21ου αιώνα στις τεχνολογικές εταιρείες, έχει επέλθει και σημαντική διαφοροποίηση στο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργείται. Η HubSpot, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για υπολογιστές, επικεντρώνεται στο προσωπικό της, όπως αποκαλύπτει και ο υπεύθυνος του software engineering λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο καιρό βρίσκομαι στην HubSpot, βλέπω μια μαζική προσπάθεια να βελτιωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες και να διασφαλίζεται πως οι εργαζόμενοι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να φέρουν την δουλειά τους εις πέρας».

15. Power Home Remodeling
Σκορ:4.4

Η κατασκευαστική εταιρεία σπιτιών με έδρα την Πενσιλβανία, βλέπει το προσωπικό της να εξελίσσεται μέσα στους κόλπους της εταιρείας και να δημιουργεί τη δική της παραγωγή στελεχών, καθώς το 90% των διοικητικών ξεκίνησαν την καριέρα τους από τις χαμηλότερες βαθμίδες. Οι υπάλληλοι περιγράφουν πώς στην εταιρεία «υπάρχουν ευκαιρίες για εξέλιξη μέσα στην εταιρεία. Η Power λατρεύει τους υπαλλήλους της και τους το ανταποδίδει όπως προσφέρει και στη τοπική κοινότητα».

14. Slalom
Σκορ: 4.4

Η συμβουλευτική εταιρεία από το Σιάτλ, αναδεικνύεται σε ανερχόμενη δύναμη, που βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της. Η θετική είδηση είναι πως πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες βλέπουν τους υπαλλήλους τους ως ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης. Όπως περιγράφει σύμβουλος της εταιρείας « η Slalom έχει μια φανταστική μοναδική κουλτούρα που επικεντρώνεται στην πιο βασική της δεξαμενή, τους ανθρώπους της».

13. St. Jude Children's Research Hospital
Σκορ: 4.4

Η παιδιατρική ερευνητική μονάδα στο Μέμφις του Τενεσί, πέρα από το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί, δίνει κίνητρα στους εργαζομένους της για να προσφέρουν στη κοινότητα και να εξελιχθούν μέσα από την εργασία τους. Ο μηχανικός τεχνολογικών υπηρεσιών σημειώνει πως «Δεν μπορείς να βρεις ένα λόγο για να μην έρχεσαι στη δουλειά καθημερινά. Το περιβάλλον εργασίας είναι υγιές και υποστηρικτικό. Οι υπεύθυνοι, θέλουν να βλέπουν τους εργαζόμενους να εξελισσόμαστε».

12. Intuitive Surgical
Σκορ: 4.4

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια αναπτύσσει εργαλεία για ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβατικές επεμβάσεις. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος ανάπτυξης λογισμικού «Η εταιρεία αποτελεί από τα καλύτερα μέρη να εργαστείς από άποψη χρόνων και ευκαιριών. Η διοίκηση βοηθάει πολύ τους εργαζομένους της, ενώ τα επιδόματα και τα υπόλοιπα πακέτα είναι από τα καλύτερα στην αγορά».

11. Salesforce
Σκορ 4.4

Από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως δημιουργίας λογισμικού για την διαχείριση των πελατών, ξεχωρίζει για την κοινωνική της προσφορά, ενώ παράλληλα αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της. Οι υπάλληλοι της, θεωρούν ότι η εταιρεία «είναι ένα απίστευτα υποστηρικτικό μέρος για να εργαστείς και παράλληλα να σου δίνεται χρόνος για εθελοντισμό. Από τα καλύτερα που θα μπορούσε να προσφέρει οποιαδήποτε επιχείρηση».

10. Southwest Airlines
Σκορ: 4.4

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντάλας του Τέξας, έχει δει να γίνονται viral πολλά βίντεο που δείχνουν τις... πρωτότυπες παρουσιάσεις των κανόνων ασφαλείας από τις αεροσυνοδούς. Χιούμορ αλλά και εξαιρετικός επαγγελματισμός έχουν καταστήσει την εταιρεία μια από τις πλέον επιδραστικές της αγοράς και να αποτελεί εκ των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών εντός των ΗΠΑ. Η εταιρεία περιγράφεται πώς «μοιράζει όταν μπορεί μέρος των κερδών της, με τους μισθούς να είναι ανταγωνιστικοί εντός της αγοράς. Εξαιρετική κουλτούρα καθώς ανταποδίδει και στη τοπική κοινότητα».

9. lululemon
Σκορ: 4.4

Στην εποχή της πνευματικής αναζήτησης, η εταιρεία που έχει την έδρα της στον Καναδά, επικεντρώνεται στα είδη yoga, όπως ρουχισμό και εξοπλισμό. Η πνευματική φιλοσοφία που υπηρετεί η επιχείρηση, είναι και η στρατηγική της, με τους εργαζομένους να αναφέρονται ότι «είναι διασκεδαστικό και στηρίζουν τους εργαζομένους. Η εταιρεία αποτελεί φαινόμενο και πραγματικά σε βοηθάει να επιτύχεις τους στόχους σου εντός και εκτός αυτής»!

8. Google
Σκορ: 4.4

Αποτελεί έκπληξη ίσως οτι βρίσκεται στην 8η θέση μόνο, καθώς τα γραφεία της αποτελούν πρότυπο για έναν ευχάριστο εργασιακό χώρο. Ο διαδικτυακός κολοσσός αναφέρεται σε πλείστες έρευνες για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, όπως αποδεικνύεται και από τα λεγόμενα των υπαλλήλων της που σημειώνουν ότι «το να δουλεύεις για την Google είναι κάτι το φανταστικό. ΟΙ καλύτεροι άνθρωποι και μια μοναδική εργασιακή κουλτούρα με πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη».

7. Facebook
Σκορ: 4.5

Το δημιούργημα του Μαρκ Ζουκενμπεργ που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα μεγάλο διαδικτυακό «χωριό» αλλά βλέπει τα συνεχή σκάνδαλα να έχουν πλήξει την αξιοπιστία του. Παρόλα αυτά παραμένει ένας εξαιρετικός χώρος εργασίας με μηχανικό της εταιρείας να σχολιάζει πως «δεν έχω ξαναεργαστεί για εταιρεία που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους ανθρώπους της. Να φροντίζεις τον εαυτό σου και να υπάρχει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, είναι μέρος της κουλτούρας της εταιρείας».

6. LinkedIn
Σκορ 4.5

Όσο ανεβαίνουμε στη λίστα διαπιστώνουμε πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, διαθέτουν ένα πολύ πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Η LinkedIn αποτελεί ίσως την κορυφαία πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης στον κόσμο και όπως την περιγράφουν «είναι μια επιχείρηση που λατρεύεις να δουλεύεις, καθώς το όραμα της συμβαδίζει με τα προσωπικά μου πιστεύω. Παίρνουμε κίνητρο από την πίστη μας πως αλλάζουμε τον κόσμο για το καλύτερο».

5. Boston Consulting Group
Σκορ: 4.5

Η Boston Consulting Group είναι μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων που αναφέρεται ότι επικεντρώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό της. Όπως σχολιάζει ο IT product manager της εταιρείας: «Προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, με πολύ καλά επιδόματα, υπέροχους ανθρώπους και κυρίως είναι μια επιχείρηση που επικεντρώνεται πρώτα στους υπαλλήλους της. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος;».

4. Procore Technologies
Σκορ:4.5

Η Procore Technologies δημιουργεί λογισμικά διαχείρισης στο cloud και αποτελεί από τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις για να επαγγελματική ανέλιξη στην αγορά. Οι υπάλληλοι της σχολιάζουν ότι πως «το μεγαλύτερο προσόν της εταιρείας είναι η ευκαιρία για επαγγελματική εξέλιξη. Αυτό που ενδιαφέρει την εταιρεία είναι να σε κάνει καλύτερο και σε αφήνει να ακολουθήσεις τα ενδιαφέροντά σου».

3. In-N-Out Burger
Σκορ: 4.5

Επιτέλους και μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής που αποδεικνύεται πως μπορεί να αποτελέσει και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Η γνωστή αλυσίδα burger με έδρα την Καλιφόρνια είναι πρότυπο για τις παρόμοιες αλυσίδες ταχυφαγείων καθώς επικεντρώνεται στο προσωπικό της. Ο υπεύθυνος της βάσης δεδομένων της εταιρείας σχολιάζει ότι «Εδώ έχεις εξαιρετικές ευκαιρίες να ανελιχθείς τόσο εντός ενός καταστήματος, όσο και στη διοίκηση της επιχείρησης. Προσφέρουν εξαιρετική εκπαίδευση και έχουν εξίσου καλές υποστηρικτικές δομές».

2. Zoom Video Communications
Σκορ: 4.5

Οι εταιρείες τεχνολογίας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στην πρώτη 20αδα, με την Zoom Video Communications να ειδικεύεται στην παροχή cloud για εταιρικές τηλεδιασκέψεις. Στέλεχος της εταιρείας περιέγραψε πως «είναι φανταστική η φιλοσοφία της επιχείρησης για την ευτυχία. Το νιώθεις κάθε μέρα και ανυπομονείς να πας την επόμενη μέρα στη δουλειά, γιατί ακριβώς σε κάνει να ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ».

1. Bain & Company
Σκορ: 4.6

Στη κορυφή βρίσκεται η συμβουλευτική εταιρεία, όπου μαζί με τις εταιρείες τεχνολογίας δείχνουν τη νέα μορφή που θα έχει η οικονομία στο μέλλον, καθώς η αγορά των υπηρεσιών ολοένα και αυξάνεται εν αντιθέσει με εκείνη των αγαθών. Για την Bain που έχει έδρα στη Βοστώνη, στέλεχος της υποστηρίζει ότι «η εταιρεία ζει και αναπνέει με τις αξίες της. Νιώθω να βρίσκομαι καθημερινά σε ένα ανταγωνιστικό αλλά και υποστηρικτικό συνάμα εργασιακό περιβάλλον και πραγματικά νιώθω πως κάνω την διαφορά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...