Περιβάλλον

Ατρόμητη άλκη τρέπει σε φυγή αρκούδα που απειλούσε τα μικρά της (βίντεο)


Μία άλκη αποφάσισε να αντιμετωπίσει μία καφέ αρκούδα που πλησίαζε απειλητικά την ίδια και τα μικρά της στις παγωμένες εκτάσεις της Μανιτόμπα στον Καναδά.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από τον φακό διερχόμενων κατοίκων της περιοχής, εμφανίζεται μία αρκούδα γκρίζλι να κινείται απειλητικά προς το μέρος μίας άλκης και των δύο νεογέννητων μικρών της, με σαφή πρόθεση να τους επιτεθεί.

https://www.youtube.com/embed/5Ou0jEp8k5w

Όμως, το μητρικό ένστικτο της άλκης σήμανε συναγερμό, με το θηλαστικό να παίρνει θέση μάχης απέναντι στον κορυφαίο θηρευτή της Βορείου Αμερικής και να καταφέρνει να κρατήσει την πεινασμένη αρκούδα σε απόσταση ασφαλείας από τα μικρά της.

Να σημειωθεί πως οι αρκούδες γκρίζλι μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 360 κιλά σε βάρος, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να κθινηγήσει θηράματα ίσου ακόμα και μεγαλύτερου μεγέθους,. όπως οι άλκες οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος ακόμα και τα δύο μέτρα και βάρος τον μισό τόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...