Κοινωνία

Από τη φυλακή... στη σκηνή! Κρατούμενοι γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας

Εννέα κρατούμενοι της φυλακής Χαλκίδας παρουσίασαν την Πέμπτη (20.12.2018), Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης, τη δική τους μουσικοθεατρική παράσταση στην πόλη της Χαλκίδας, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια παράσταση ανδρών κρατουμένων εκτός του σωφρονιστικοί ιδρύματος με τη χορήγηση ειδικής άδειας από την φυλακή, με ασφαλή συνοδεία.

Παρουσιάστηκαν σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το πάρκο των Οδοιπόρων» του Θεατρικού σχήματος του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας «Πνοή Ελευθερίας» σε κείμενο και σκηνοθεσία του κρατούμενου Γεώργιου Λ., ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση και ως ηθοποιός. Παράλληλα, το μουσικό σύνολο των κρατουμένων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Δέσποινας Λαθούρα, τραγούδησε επιλογές από το σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Την παράσταση χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ευάγγελος Αποστόλου, Γεώργιος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος και οι Εισαγγελείς Χαλκίδας Δημήτριος Προκοπίου και Όλγα Ηλιοπούλου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για μια ανοιχτή φυλακή στην κοινωνία, συγχαίρει όλους τους κρατουμένους-συντελεστές της παράστασης και ευχαριστεί το προσωπικό της φυλακής Χαλκίδας (Διευθυντή και υπαλλήλους) αλλά και την Εισαγγελέα για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...