Εσωτερική Ασφάλεια

Απόλυτη επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ - Η «Λερναία Ύδρα» της εγχώριας τρομοκρατίας δείχνει τα δόντια της

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Είναι θλιβερό όταν επιβεβαιώνεσαι για την πρόβλεψη τέτοιων γεγονότων αλλά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χωρίς να διεκδικεί δάφνες “μάντη” μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε προβλέψει πως έρχεται τρομοκρατικό χτύπημα αυτήν την εορταστική περίοδο. 

Οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες...

Η “επαναστατική γυμναστική” από μπαχαλάκηδες προς την Αστυνομία με κλιμακωτές επιθέσεις, στο Πολυτεχνείο, σε αστυνομικά τμήματα, δις στην έδρα των ΜΑΤ κλπ. αποτέλεσε απλά τα προεόρτια. Σαν πρελούδιο για το τρομοκρατικό κρεσέντο που αναμενόταν να ακολουθήσει.

Το χθεσινοβραδυνό χτύπημα στον ΣΚΑΙ μοιάζει εν πολλοίς με το περσινό τέτοιες μέρες στο Εφετείο, το οποίο με την σειρά του μοιάζει με το χτύπημα του Απριλίου του 2017 στην Eurobank.

Και ανάμέσα σε όλα αυτά είχαμε και την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο για να μην ξεχνιόμαστε. Η “Λερναία Ύδρα” της εγχώριας τρομοκρατίας είναι εδώ και πανηγυρίζει δείχνοντας τα δόντια της.

Και όσο οι πυρήνες της εγχώριας τρομοκρατίας παραμένουν ενεργοί η ανασφάλεια διαχέεται... Γιατί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν θα δοθεί βαρύτητα στο γεγονός πως το χτύπημα προέρχεται από το εσωτερικό “αντάρτικο πόλεων”, αλλά στο ότι η Αθήνα χτυπήθηκε από τρομοκρατικούς θύλακες και είναι μια ανασφαλής πόλη!!

Καινούριο αλλά σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός πως η νέα τρομοκρατία επιχειρεί να διανθίσει με λίγο...μεταναστευτικό “άρωμα” την δράση της χρησιμοποιώντας εμφανή αριθμό από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων.

Να υπενθυμίσουμε πως με «πακιστανικό» κινητό τηλέφωνο επικοινωνούσαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα....

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο που ήταν κρεμασμένο στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού και σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Διαβάστε λεπτομέρειες για το χτύπημα εδω

Ο στόχος δε καθόλου τυχαίος...Πολλοί θα πουν στις δηλώσεις καρμπόν που συνηθίζονται μετά από τέτοιες επιθέσεις πως “επλήγη η δημοκρατία”. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση περισσότερο φαίνεται να πόνεσε η «τηλεοπτική δημοκρατία».

Όλο και περισσότεροι πολίτες δυστυχώς συμφωνουν ή τουλάχιστον ανέχονται ακραίες δράσεις όταν κατά την άποψή τους η τηλεοπτική νομενκλατούρα υπερβαίνει τα εσκαμμένα και αδυνατεί να υπηρετήσει το άλλοτε δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Η σημειολογία του χθεσινού χτύπήματος λοιπόν είναι σαφής. Χτυπήθηκε κατά την άποψη των δραστών και των υποστηρικτών τους η “τηλεοπτική δημοκρατία” η οποία δείχνει την επιρροή της στον απλό πολίτη επιβάλλοντάς του απόψεις και παρέχοντάς του μασημένη τροφή.

Σε μια χώρα που καρκινοβατεί και αδυνατεί να βρει διέξοδο εδώ και χρόνια το πρώτο και τελευταίο λόγο στα πάντα έχει το άλλοτε αποκαλούμενο «χαζοκούτι». Ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, πλάθει συνειδήσεις και αντί να εξημερώνει τα ήθη τα εξαγριώνει. Και όπως φαίνεται αυτό δίνει τροφή στους τρομοκράτες.

Η τρομοκρατία έχει ξαναχτύπησει την “τηλεοπτική δημοκρατία” με παλιότερο χτύπημα στο MEGA. Ήταν 8.30 το βράδυ, 15 Μαρτίου 1995 όταν οι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” χτύπησαν με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν;

Μα όσο η εγχώρια τρομοκρατία τροφοδοτείται από νέο αίμα τόσο θα ανακυκλώνεται και η...μάχη.

Έτσι θα βρουν γόνιμο έδαφος θεωρίες άκρως αντιεξουσιαστικές και αναρχικές, και όλο και περισσότερα παιδόπουλα θα στοιχηθούν πίσω από τους γνωστούς-άγνωστους θεωρητικούς της αναρχίας και του χάους, οι οποίοι εδώ και χρόνια εκπαιδεύουν “επαγγελματίες” τρομοκράτες. Αναλώσιμους μεν, αφού αρκετοί πιάνονται εύκολα, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τα μεγάλα κεφάλια γιατί από πίσω υπάρχει μεγάλο αποθεματικό σε “εθελοντές” πιτσιρικάδες, οι οποίοι είτε νομίζουν πως έτσι θα σπάσουν την πλήξη τους είτε πιστέυουν πως με αυτόν τον τρόπο θα εκδικηθούν το σύστημα που τους οδηγεί στην ανεργία και στην ανέχεια και τους δέρνει κι από πάνω.

Το θέμα εν κατακλείδι είναι ποιον θα εξυπηρετήσει αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα στην παρούσα φάση.. Κοντά στο νου και η γνώση...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ