Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Στοχοποιεί μαθητές Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων: «Φασίστες όσοι διαμαρτύρονται για την Μακεδονία»! - Συμφωνεί το Υπ. Παιδείας;

H απόλυτη υποκρισία επικρατεί στα σχολεία από μεγάλη μερίδα καθηγητών, αλλά και από γονείς. Την στιγμή δηλαδή που οι γνωστοι-άγνωστοι, αλλά και ΚΚεδες προκαλούν τα Ελληνόπουλα που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, κάποιοι έχουν βαλθεί να στοχοποιηθούν οι μαθητές, ενώ φθάνουν στο σημείο να τους αποκαλούν μέχρι και φασίστες!

Φασίστες γιατί απλά δεν θέλουν να ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονία μας, όπου παραδίδουμε γλώσσα και εθνότητα.

Μάλιστα παρέμβαση για όσα είπε ο Ζάεφ πριν λίγα 24ωρα είχαμε  είχαμε και από τον κ. Μπαμπινιώτη.

Ο κ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια στρεβλή σύλληψη, διατύπωση που δυστυχώς τη δεχτήκαμε και εμείς να τη λέμε "μακεδονική"».

Ο κ. Μπαμπινιώτης συνέχισε λέγοντας: «Για αυτό όταν υπογράφεις μια συμφωνία προσέχεις τι μπορεί να προκύψει από αυτή, για αυτό ποτέ δεν έπρεπε να έχει αναγνωριστεί ως "μακεδονική" γλώσσα η βουλγαροσερβική των Σκοπίων, από εκεί και πέρα γεννάμε ορέξεις

Πρόσθεσε δε ότι «η "μακεδονική των Σκοπίων" είναι ένα βουλγαροσερβικό ιδίωμα, μια βουλγαροσερβική γλώσσα που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ως υποκατηγορία της βουλγαρικής και γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο. Αυτό εμείς το αναγνωρίσαμε ως "μακεδονική" γλώσσα.»

Οργισμένοι γονείς λοιπόν έστειλαν επιστολή προς το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και μας καταγγέλουν τα εξής:

Συνημμένως σας αποστέλλω κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Πεύκης - Λυκόβρυσης με την οποία εμφανίζονται οι αντιδράσεις των νεαρών μαθητών ως υποκινούμενες κι ενέργειές τους ως εμπόδιο στην "υπέροχη" συμφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος σύλλογος δεν ενοχλήθηκε και δεν έβγαλε ανακοίνωση για τις ορδές των ΚΚΕδων που μοίραζαν φυλλάδια με ανθελληνικό περιεχόμενο έξω από τα σχολεία της περιοχής.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης που καταδικάζει τους μαθητές!

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης, που έγινε την Τετάρτη 28/11/2018, συζητήθηκε το θέμα των υποκινούμενων καταλήψεων σχολείων από ακροδεξιές οργανώσεις. Το σώμα τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της καταδίκης αυτών των ενεργειών και άλλων ανάλογων φαινομένων, απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται. 

Ζητάμε απ’ όλους Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικούς να αποδοκιμάζουν τέτοιες ενέργειες και να προσπαθούν να αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα της Εκπαίδευσης και των Σχολείων. Συμφωνούμε απόλυτα με το Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), το κείμενο της οποίας παραθέτουμε :

«Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας - κυρίως στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων εξωσχολικών κύκλων που τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για “Μακεδονικό”, “Κατσίφα” και “Β. Ήπειρο», παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους. 

Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, την ώρα που μαζικές κινητοποιήσεις τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, τη σχολική στέγη, κ.ά. εμφανίζονται καταλήψεις που δεν φαίνονται να έχουν ευρεία απήχηση και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις μαθητών στα σχολεία. 

Τα συνθήματα που ακούγονται και τα είδαμε σε κάποια σχολεία, όπως “Μακεδονία γη Ελληνική”, είναι συνθήματα που ανοίγουν το δρόμο για αλλαγή συνόρων και προσπάθεια να καθοδηγήσουν μαθητές σε επικίνδυνα μονοπάτια αλυτρωτισμού. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. της γειτονικής χώρας, με τρομακτική ευκολία αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

Παρά την προσπάθεια των οργανωτών να εμφανίσουν ως κάτι αυθόρμητο τις συγκεκριμένες κινήσεις, γίνεται φανερό ότι αυτές αποτελούν ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.

Ως ΑΣΓΜΕ καλούμε Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

27 Νοεμβρίου 2018 »

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Πεύκης - Λυκόβρυσης

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ