Εσωτερική Ασφάλεια

Αποθήκη... μαϊμούδων η αυλή της ΑΣΟΕΕ - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Το άσυλο του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου, πρώην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της Αθήνας, εκµεταλλεύονταν τα µέλη κυκλώµατος που διακινούσαν «µαϊµού» προϊόντα, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα σε πάγκους περιµετρικά του εκπαιδευτικού ιδρύµατος.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, υπήρχαν «καβάτζες» εντός του πανεπιστηµίου, στο οποίο έµπαιναν οι διακινητές όταν περνούσαν από το σηµείο αστυνοµικοί.

«Σε περίπτωση διέλευσης αστυνοµικών δυνάµεων ή υποψίας για παρουσία αστυνοµικών µε πολιτική περιβολή, επικοινωνούσαν άµεσα µε τα υπόλοιπα µέλη της οµάδας, µε αποτέλεσµα τα προϊόντα και τα λαθραία τσιγάρα να τοποθετούνται άµεσα στον εσωτερικό χώρο της σχολής.

Οι διακινητές ναρκωτικών εισέρχονταν στον χώρο της σχόλης και δεν εξέρχονταν αυτής εάν δεν υπήρχε εκ νέου πληροφόρηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα κέρδη της πολυπληθούς συµµορίας υπολογίζονται από την Αστυνοµία σε περίπου 500.000 ευρώ

Το κύκλωµα είχε αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας, απ’ όπου µεταφέρονταν σε υπαίθριους πάγκους τσάντες, πορτοφόλια, παπούτσια και ζώνες που έφεραν ετικέτες γνωστών εταιρειών, όπως Gucci, Chanel, Luis Vuitton, Hermes. Οι τιµές τους κυµαίνονταν από 10 έως 20 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του «επαγγελµατισµού» των συνολικά 36 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συµµετοχή στην οργάνωση είναι ότι είχαν συγκεκριµένο ωράριο. Επιαναν δουλειά στις 08.30 το πρωί, όταν άρχιζε η κίνηση στην Πατησίων, και τελείωναν στις 17.30, ενώ οι πάγκοι ήταν «ανοιχτοί» και τα Σαββατοκύριακα.

Υπήρχαν «καβάτζες» εντός του πανεπιστηµίου, στο οποίο έµπαιναν οι διακινητές όταν περνούσαν αστυνοµικοί

Τα κέρδη τους υπολογίζονται από την Αστυνοµία σε 500.000 ευρώ. Ο τζίρος τους αυξήθηκε τον Σεπτέµβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέµβριο, διάστηµα κατά το οποίο φέρονται να κέρδισαν 220.000 ευρώ.

Τέσσερα από τα µέλη του κυκλώµατος, αποκλειστικά άνδρες, είχαν διαφορετική «αρµοδιότητα». Πουλούσαν κάνναβη, ηρωίνη και κρυσταλλική µεθαµφεταµίνη στη συµβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου, όπου έδιναν καθηµερινά «ραντεβού» µε τους πελάτες τους. Οση ώρα γινόταν το αλισβερίσι υπήρχαν έξι τσιλιαδόροι επί της Πατησίων, οι οποίοι εναλλάσσονταν προκειµένου να µη δίνουν στόχο. Οι «τσιγαράδες», όπως λένε οι αστυνοµικοί τους διακινητές λαθραίων τσιγάρων, βρίσκονταν ακριβώς µπροστά από την κεντρική πύλη της πανεπιστηµιακής σχολής και πουλούσαν συνήθως το κάθε πακέτο αντί ενός ευρώ.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε µε τη βοήθεια του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ., που κατέγραφε τις συνοµιλίες των διακινητών επί µήνες. Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούσαν σε παραγγελίες που λάµβαναν τα αρχηγικά µέλη:

Αρχηγικό µέλος: Πόσα κοµµάτια να βάλω συνολικά; Μέλος σπείρας: Σαράντα Hermes και πενήντα Gucci.
Αρχηγικό µέλος: Πόσες; ∆εκαπέντε; Πενήντα; Μέλος σπείρας: Πενήντα.
Αρχηγικό µέλος: Gucci δεν έχω, όλες χρυσές ή ασηµί.
Μέλος σπείρας: Βάλε σαράντα χρυσά και δέκα ασηµί. Βάλε όσα χρυσά έχεις. Θέλω όσες χρυσές έχεις, επίσης βάλε και µαύρες.
Αρχηγικό µέλος: Luis Vuitton πόσες θες; Μέλος σπείρας: Βάλε είκοσι Luis Vuitton. Ολα να είναι εκατό.
Αρχηγικό µέλος: Πώς θα σ’ τα στείλω; Από Κηφισό; Μέλος σπείρας: Ναι, από Κηφισό.

Σε πολλές περιπτώσεις έκλειναν το τηλέφωνο λέγοντας ότι «είναι καλύτερα να µιλήσουµε στο άλλο», εννοώντας εφαρµογή κινητού τηλεφώνου που αποκρυπτογραφεί τις συνοµιλίες. Η αστυνοµική έρευνα δεν σταµατά, καθώς για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, εκτός από τους 36 συλληφθέντες, άλλα 25 άτοµα, τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης