Αρχείο

Απίστευτες εξελίξεις στην υπόθεση χρυσού: O Ριχάρδος έχει δικαίωμα αποζημίωσης για την προφυλάκιση - Μεγάλες «τρύπες» στην δικαιοσύνη

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην υπόθεση του "χρυσού παιδιού" Ριχάρδου, καθώς όπως φαίνεται έχει δικαίωμα αποζημίωσης για την προφυλάκιση. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά φανερώνει τα τεράστια ελαττώματά της και τους φθαρμένους μηχανισμούς της.

Οι "τρύπες" και τα "παράθυρα" σε νομικό επίπεδο αποτελούν τους πυλώνες της σύγχρονης δικαιοσύνης ενώ άτομα που κατηγορούνται για πλήθος κακουργημάτων μπορούν να βγουν και κερδισμένοι.

Τι συμβαίνει στην ελληνική δικαστική - και όχι μόνο - εξουσία;

Η υπόθεση Ριχάρδου έχει εξελιχθεί σε ένα απίστευτο φιάσκο με πολιτικές μάλιστα προεκτάσεις. Παρά το επικοινωνιακό θόρυβο που προκάλεσε η σύλληψη του ενεχυροδανειστή και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει καν αδίκημα.

Το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο και συμπαρασύρει και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.

Αδικήματα για τα οποία άλλωστε δόθηκε εντολή για την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς έλαβε ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων- Γενική Διεύθυνση Τελωνείων οτι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι κατά την εξαγωγή χρυσού προς τρίτη χώρα και συνεπώς η εξαγωγή δεν στοιχειοθετεί λαθρεμπορία.

Μετά από τα έγγραφα που εστάλησαν στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς από την Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, συνέβη το μοναδικό στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Η δικαιοσύνη μέσω της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, κλήθηκε αυτεπαγγέλτως για την αποφυλάκιση των κρατουμένων όπως αναφέρει στην επιστολή της προς την Εισαγγελία.

«Προέκυψε οτι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγο για τους οποίους του επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις.» Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν έχει συναινέσει ακόμα, επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δίκτυο Ριχάρδος στην Βουλή, κάνοντας λόγο για εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που είχε ξεζουμίσει τους Ελληνες, καθώς και οι ανακοινώσεις του Μαξίμου που επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι δουλεύει «για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού», δημιουργούν ένα δεύτερο πρόβλημα.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν οτι οι αναφορές αυτές συνιστούν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και δίνει δικαιώματα αποζημίωσης εκ μέρους των κατηγορουμένων. Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο να πληρώσουμε τον Ριχάρδο χρυσό... Γιατί ο γνωστός ενεχυροδανειστής, και οι άλλοι 8 που προφυλακίστηκαν, μπορούν να στραφούν κατά του δημοσίου για «παράνομη κατακράτηση και κατάχρηση εξουσίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ