Ελληνοτουρκικά

Ανοιχτή απειλή από την Άγκυρα: «Οι τουρκικοί πύραυλοι BORA 'βλέπουν' την Αθήνα» - Ξεπερνούν κάθε όριο οι προκλήσεις των Τούρκων

Γιατί απειλούν συνεχώς Τούρκοι αξιωματούχοι και ο Ερντογάν, μέσω του πλήρως κατευθυνόμενου και ελεγχόμενου τουρκικού τύπου, με καταστροφή των πόλεων μας, με προκλητικά και κατάπτυστα άρθρα προσπαθώντας να επηρεάσουν την ελληνική κοινή γνώμη;  

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Δρ. İsmail DEMİR, στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που φιλοξένησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Είναι περίπου 230 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Σμύρνης και Ελλάδας. Η εμβέλεια των πυραύλων KAAN (BORA-2) είναι 280 χιλιόμετρα".

Το πυραυλικό σύστημα (BORA-2) μεγάλου βεληνεκούς αναπτύχθηκε και παράγεται από την ROKETSAN. Το σύστημα δημιουργεί εντατική και αποτελεσματική εξουδετέρωση σε στόχους υψηλής προτεραιότητας στον στρατιωτικό τομέα.

"Ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες» ανέφερε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας πως η Τουρκία κατασκεύασε την αμυντικής της βιομηχανία λόγω της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μιλώντας στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

Οι Τούρκοι εδώ και δύο μήνες ασκούν κατά της χώρας μας και της Κύπρου έναν τεραστίων διαστάσεων ψυχολογικό πόλεμο με «ωμές απειλές» κατά της ελληνική και κυπριακής ακεραιότητας και κυριαρχίας που ξεπερνούν πλέον τα επιτρεπτά όρια της λογικής και της νομιμότητας.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο ο Ερντογάν που κατευθύνει αυτόν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Ελλάδος, αλλά η νέα μουσουλμανική αστική τάξη της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο, Συρία, Ιράκ, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με άρθρο μας εδώ και μήνες είχαμε αναφέρει ότι συγκλονιστικές εξελίξεις έχουμε σχετικά με προσπάθεια για πιθανές επαίσχυντες παραχωρήσεις στον Σουλτάνο Ερντογάν που έχει χάσει κάθε μέτρο και λογική και απειλεί ξεκάθαρα.

Ρωσικό ινστιτούτο σύμφωνα με βαρυσήμαντο άρθρο στο RT ρίχνει στην Ελλάδα νέα ακόμα μεγαλύτερη «βόμβα».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο Ερντογάν κατ ‘επανάληψη από την αρχή της προεδρίας του, έχει δηλώσει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι διάφορα ελληνικά νησιά ανήκουν σε  τουρκικό έδαφος επειδή είναι κοντά στην Τουρκία και μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα», είπε σε συνέντευξη με το ρωσικό τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων Rusia Today, ο Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Διεθνών Σχέσεων και διεθνούς διπλωματίας στην Μόσχα βασικός σύμβουλος του ρωσικού ΥΠΕΞ Βλαντιμίρ Λούτκοκ.

Η συμφωνία των υδρογονανθράκων και η πολεμική επιχείρηση στην συριακή πόλη Μανμπίζ συνέβαλαν στην αναζωπύρωση της παλαιάς διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, λένε οι Ρώσοι ειδικοί.

Η μακρά σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι μία από τις κύριες πηγές αστάθειας στο ΝΑΤΟ, και τώρα επιδεινώθηκε ακόμα πιο πολύ από τις προθέσεις για τουρκική επίθεση ανατολικά του Ευφράτη.

Αυτό θα μας οδηγήσει σε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφέρει το RT.

«Εκτός από τα ιστορικά προβλήματα, το ζήτημα των υδρογονανθράκων βρίσκεται σιωπηρά εδώ», δήλωσε ο Γιούρι Μαβάσεφ, επικεφαλής της πολιτικής καθοδήγησης του Κέντρου Μελετών της σύγχρονης Τουρκίας, σε συνέντευξη στο RT.

«Αυτή η ένταση και η αδιαλλαξία συνδέονται με την αναζήτηση υδρογονανθράκων ενώ υπάρχουν μερικά σχέδια που δεν εκφράζονται από τουρκικής πλευράς, για τα οποία η Τουρκία μπορεί θα «κινηθεί επιθετικά» και η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί», συνεχίζει ο ίδιος Ρώσος αναλυτής και σύμβουλος του Πούτιν.

Την ίδια στιγμή έχουμε επαφές ανώτατου βαθμού που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε Ελληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους, λίγα 24ωρα πριν από τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας - ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον αύριο, 13 Δεκεμβρίου.

Πηγές ανέφεραν ότι όλη η προετοιμασία έχει στόχο την ταχεία προώθηση των συνομιλιών της Πέμπτης προς την κατεύθυνση άμεσα υλοποιήσιμων σχεδίων.

Για την Αθήνα, στην κορυφή της ατζέντας παραμένει η ανάγκη για εξασφάλιση κάποιων στρατηγικών ανταλλαγμάτων σε σχέση πάντα με τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι όμως, ενώ έχουν μια διχασμένη χώρα που βάλλεται από παντού, προσπαθούν να επηρεάσουν τους Έλληνες πολιτικούς με πυραυλικά συστήματα κά όπλα, για να πάρουν την δική τους ΑΟΖ, την οποία δημοσιοποίησαν με χάρτες που έφταναν μέχρι την Κρήτη.

Την απάντηση θα τους την δώσει σίγουρα ο ελληνικός λαός και μόνο αυτός μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις μας, για να νιώσουν από κοντά τι πάει να πει σοκ και δέος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ