Κόσμος

Αναβαθμίζουν την ένταση οι Τούρκοι: To πρώτο τρίμηνο του 2019 στα νερά το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu - Κυριαρχία ονειρεύεται η Άγκυρα

«Επίδειξη» έκανε ο γνωστός Τούρκος υφυπουργός της αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, περί καθέλκυσης του αποβατικού/αεροπλανοφόρου TCG Anadolu μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και δοκιμών του για δύο ακόμη χρόνια.

https://twitter.com/stargazete/status/1078929875849875457

Δεν γνωρίζουμε στο κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η εν λόγω δήλωση ή αποτελεί απλά μέρος του τουρκικού υβριδικού πολέμου κατά Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, ενόψει των ερευνών και των εξορύξεων υδρογονανθράκων, αλλά οι Τούρκοι βιάζονται να υφαρπάξουν μεγάλο κομμάτι από την τεράστια πίτα στην Α.Μεσόγειο και θέλουν απεγνωσμένα το πλοίο αυτό.   

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir, τόνισε ότι αποβατικό/αεροπλανοφόρο TCG Anadolu θα είναι ένας μεγάλος πολλαπλασιαστής ισχύος.

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας, Καθηγητής Dr. Hakan Çelik μιλώντας στο CNN TÜRK και ο Ismail Demir δήλωσαν: «Το πλοίο LHD  TCG Anadolu θα βρεθεί στο νερό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019», προφανώς για θαλάσσιες δοκιμές.

Μιλάμε σαφώς για επίσπευση των εργασιών πράγμα που αποτελεί σαφώς αίνιγμα ως προς την αληθοφάνεια του, αλλά κυρίως ως προς την πρόθεση της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

 «Το πλοίο αυτό για το τουρκικό ναυτικό είναι ένας μεγάλος πολλαπλασιαστής ισχύος.

Το αμπάρι του μπορεί να μεταφέρει τόσο στρατιωτικό προσωπικό και πυρομαχικά, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα. Ενώ θα επανδρωθεί με ειδικά διαμορφωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι θαλάσσιες δοκιμές θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019 ενώ για δύο ακόμη χρόνια θα εξοπλίσουμε το πλοίου μας ώστε αυτό να καταστεί πλήρως έτοιμο το 2021. Συχνά ονομάζεται αερομεταφορέας στην κοινή γνώμη», τόνισε ο Ismail Demir.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας βιάζεται να ξεσπάσει η Τουρκία στον ελληνισμό μετά το κάζο στην Συρία και την διαφαινόμενη δημιουργία κουρδικού κράτους.

O Ρ.Τ.Ερντογάν έχει δώσει εδώ και καιρό την σαφή εντολή να επιταχυνθούν οι παραδόσεις αμυντικού οπλισμού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ειδικά για το περιβάλλον του Αιγαίου.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι εξοπλίζονται ημέρα με την ημέρα ακόμα πιο πολύ με στόχο να καταστούν θέλουν δεν θέλουν οι ΗΠΑ, ως σοβαρή περιφερειακή δύναμη την οποία κανένας δεν δύναται να αγνοεί και όλοι θα την υπολογίζουν.

Σίγουρα όλος αυτός ο εξοπλιστικός «πυρετός» αφορά και την Ελλάδα, διότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αναβιώσουν την οθωμανική αυτοκρατορία, «σκλαβώνοντας» ξανά όλα τα Βαλκάνια.

Αυτός είναι ο σκοπός τους ότι και να δηλώνει η υπερφίαλη τουρκική ηγεσία στην Άγκυρα, η οποία τώρα τελευταία «επικαλείται» ακόμη και προφητείες του Ισλάμ.

Η Ελλάδα ως χώρα και η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να δώσει λύση εδώ και τώρα, ανακαλύπτοντας νέες πηγές εφοδιασμού οπλικών συστημάτων για την ενίσχυση του ελληνικού στρατού. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος θα είναι τεράστιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ