Εκκλησία

Ακλόνητη απάντηση στους άθεους και στους αντίΧριστους: Ναι, ο Ιησούς υπήρχε πραγματικά και γεννήθηκε την 25η Δεκεμβρίου

Για άλλη μια φορά φέτος ακούμε από τους άθεους, τους αντίχριστους, τους μυθικιστές και άλλους στο διαδίκτυο πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Ιησούς υπήρξε ποτέ και πως τα «γενέθλιά» του ήταν απλά το γεγονός ότι οι πρώτοι Χριστιανοί αντικατέστησαν τη ρωμαϊκή γιορτή Saturnalia και τη γέννηση του Sol Invictus ( αδούλωτο; Ήλιος ).

Αρχικά ας χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν Εβραίοι. Δεν άντεχαν τους παγανιστές Εθνικούς. Οι πρώτοι Χριστιανοί θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να προσφέρουν έστω και ένα κόκκο θυμίαμα στους ειδωλολατρικούς θεούς.

Υποθέτουμε λοιπόν ότι πιστεύουμε ότι είπαν: "Ξέρω! Αυτές οι παγανιστικές γιορτές στα μέσα του χειμώνα φαίνονται διασκεδαστικές. Ας τις πάρουμε και ας πούμε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε τότε! Δύσκολο...

Είναι αλήθεια ότι μετά τις μεταγενέστερες ιεαραποστολικές προσπάθειες «βαφτίστηκαν» ειδωλολατρικά μνημεία και έθιμα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών.

Γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή, ο Ζαχαρίας ήταν ιερέας που υπηρέτησε στο ναό στην Ιερουσαλήμ. Ενώ υπηρετούσε ένας άγγελος εμφανίστηκε ανακοινώνοντας ότι η σύζυγός του Ελισάβετ θα μείνει έγκυος και το όνομα του αγοριού ήταν Ιωάννης. Οι Εβραίοι ιερείς ήταν σε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με την οικογένειά καταγωγής τους, επειδή η ιεροσύνη ήταν κληρονομική. Ο Ζαχαρίας ήταν ιερέας της τάξης του Abijah. Αυτό καταγράφεται στον Λουκά 1: 5. Η τάξη του Abijah ήταν η όγδοη τάξη ιερέων. Κάθε τάξη υπηρετούσε δύο φορές το χρόνο στο ναό. Η τ άξη του Abijah πήρε τη σειρά της κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του εβραϊκού μήνα Τισρί. Κατά το υπάρχον ημερολόγιο συμπίμπτει μεταξύ 22 και 30 Σεπτεμβρίου. Μετά από εννέα μήνες θα γιορτάσουμε τη γέννηση του Ιωάννη του Προδρόμου στις 24 Ιουνίου.

Πώς συνδέεται αυτό με τον Ιησού; Όταν ο άγγελος έρχεται στη Μαρία να ανακοινώσει τη σύλληψη του Ιησού Χριστού, μετά τη σύμφωνη γνώμη της, πηγαίνει να επισκεφτεί την ξαδέλφη της Ελισάβετ (μητέρα του Ιωάννη του Προδρόμου και σύζυγό του Ζαχαρία) όταν η Ελισάβετ ήταν έξι μηνών έγκυος. Αυτό καταγράφεται στον Λουκά 1:36. Εάν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε συλληφθεί περίπου στις 25 Σεπτεμβρίου, αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς είχε συλληφθεί γύρω στις 25 Μαρτίου ημερομηνία που οι Χριστιανοί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μετρήστε εννέα μήνες και μπορείτε να έχετε την 25η Δεκέμβρη ως ημερομηνία για τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

Αν κάποιος λοιπόν υποστηρίζει πως οι πρώτοι Χριστιανοί απλά αντικατέστησαν τα Σατουρνάλια θα σκόνταψει σε όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες...

Και υπάρχει και μια άλλη λεπτομέρεια για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου

και προκύπτει από τα χρονικα΄του Αγίου Τελεσφόρου που υπήρξε ο 7ος Πάπας Ρώμης, κατά το διάστημα 125-136, ήταν ελληνικής καταγωγής και γεννήθηκε στον Τάραντα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει λοιπόν η λατρεία της γέννησης του Sol Invictus δεν υπήρχε μέχρι το 274 μ.Χ., οπότε αν κάποιος είχε αντιγράψει γιορτές, είναι πιο πιθανό ότι ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρήλιος αντέγραψε την ήδη υπάρχουσα γιορτή των Χριστουγέννων!!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ