Κυπριακό

Αδιέξοδο στο Κυπριακό: Ενοχλημένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης από την προσπάθεια ενοχοποίησής του

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει έντονη ενόχληση για την προσπάθεια κάποιων στην ελληνοκυπριακή πλευρά να τον ενοχοποιούν για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό. Ωστόσο, δηλώνει ότι δεν έχει την πρόθεση ή τη διάθεση να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το ΑΚΕΛ και προσωπικά με τον γ.γ. του κόμματος , 'Αντρο Κυπριανού. Ρίχνει τους τόνους διατηρώντας τις δικές του θέσεις, κοιτάζοντας μπροστά ενόψει της νέας καθόδου της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στη Λευκωσία και των προσπαθειών επανέναρξης των συνομιλιών. Επίσης, διαμηνύει πως «δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή λύση με τουρκικές εγγυήσεις και στρατιωτική βάση της Τουρκίας».

Σε αποκλειστική δήλωση στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι κινείται πάνω σε τρεις άξονες:

Πρώτον, επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για συνομιλίες με βάση ένα πολύ σαφές πλαίσιο, έχοντας πάντα υπόψη του τις ανησυχίες των Κυπρίων, οι οποίοι στο τέλος θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις.

Δεύτερον, στηλιτεύει όσους του ασκούν κριτική με σαφή πρόθεση να κλείσει το θέμα ως εδώ. Παράλληλα υποδεικνύει στους επικριτές του ότι στέλνουν αρνητικό μήνυμα με τα όσα υποστηρίζουν.

Τρίτον, δηλώνει, απευθυνόμενος στην 'Αγκυρα και την τουρκοκυπριακή πλευρά πως «εκείνο που προέχει είναι η συνέχιση των προσπαθειών στο Κυπριακό».

Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές για το Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί με την βοηθό γενική γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, καθώς και με αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τον κ. Κυπριανού συνοδεύουν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής και Γιώργος Λουκαίδης και η διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Κυπριανού Μαρίνα Σάββα.

Σε δηλώσεις, πριν την αναχώρηση του ο κ. Κυπριανού, κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύρου, να προβληματιστούν «ποιος διευκολύνει την Τουρκία και ποιος προσπαθεί να τη δυσκολέψει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Είπε ακόμα πως «όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να διευκολύνεις τον άλλο να προωθεί τις θέσεις του και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...