Κοινωνία

Αίσχος: Ξένες ιστοσελίδες πωλούσαν φωτογραφίες από πυρόπληκτους στο Μάτι

Ο κάτοικος του Ματιού που είδε σε ιστοσελίδα φωτογραφία της αδελφής του μέσα στο κατεστραμμένο από την φωτιά σπίτι τους, να πωλείται έναντι 10 ευρώ. 

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά και η αντίδραση των μελών του Συντονιστικού των πυρόπληκτων σε Μάτι και Νέο Βουτζά όταν διαπιστώθηκε ότι ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους κατοίκους.

Η αρχή έγινε πριν από δυο ημέρες όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ενημερώνονται οι πυρόπληκτοι, κάτοικος από το Μάτι ανέβασε φωτογραφία με την αδερφή του στο κατεστραμμένο σπίτι τους και ανέφερε: «Κυκλοφορεί σε μια τράπεζα φωτογραφιών Alamy Stock Photos φωτογραφία της αδερφής μου, μέσα στο καμένο σπίτι μας η οποία πωλείται προς €10 το κάθε download. Τη φωτογραφία τράβηξε τις μέρες εκείνες ένας περαστικός φωτογράφος αφού την ρώτησε το όνομα της, αλλά χωρίς να ζητήσει την άδεια της την εμπορεύθηκε. Αύριο κιόλας σκοπεύουμε να στραφούμε τόσο κατά του φωτογράφου όσο και κατά της τράπεζας φωτογραφιών. Κυκλοφορούν και άλλες φωτογραφίες από το Μάτι προς πώληση, παρακαλώ κοιτάξτε τις μήπως σας αφορούν».

Τα μέλη του Συντονιστικού κινήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες η εν λόγω φωτογραφία είχε αποσυρθεί από την συγκεκριμένη τράπεζα φωτογραφιών που απευθύνονταν κυρίως, σε κοινό και επαγγελματίες της Αμερικής, όπως ιδιώτες αλλά και ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες.

mati_foto_2

 

Πριν από λίγες ώρες ο Παναγιώτης Ράμφος μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Πυρόπληκτων ανάρτησε στο facebook τα εξής: «Zuma και Alamy συμμορφώθηκαν (κανιβαλικά site που πούλαγαν τις φώτο)...όλοι προσπαθήσαμε(στην Σεκμα) να κατεβεί η επίμαχη φώτο. τα καταφέραμε...μένει ο φωτογράφος να δούμε αν έχει άδεια για τους εικονιζόμενους...έγκριτος δικηγόρος (μέλος της σεκμα) θα βάλει τον φωτογράφο στην θέση του...αφού εγώ δεν κατέχω το νομικό κομμάτι...νομίζω ότι τελικά όλα θα αποκατασταθούν... ήδη η φώτο δεν "πωλείται" πια! αλλά ούτε και υπάρχει στα 2 site!».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...