Κόσμος

Αίγυπτος: Ο φόβος των κίτρινων γιλέκων τους χτυπά - Απαγορεύουν την πώλησή τους

Οι αρχές της Αιγύπτου βάζουν μπλόκο στην πώληση κίτρινων γιλέκων – Η απαγόρευση τίθεται λίγο πριν την επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

«Μπλόκο» στην πώληση κίτρινων γιλέκων έβαλαν οι αρχές της Αιγύπτου, που απαγορεύουν πλέον στα καταστήματα να θέτουν προς πώληση το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι αιγυπτιακές αρχές φοβούνται για διαμαρτυρίες τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της επετείου για την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε στον Χόσνι Μουμπάρακ και εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν το γαλλικό κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

Αξιωματούχοι ασφαλείας και έμποροι λιανικής πώλησης αναφέρουν ότι οι χονδρέμποροι έχουν λάβει την εντολή να μην πωλούν κίτρινα γιλέκα σε καταστήματα λιανικής και να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στο χονδρεμπόριο και μόνο σε ελεγχόμενες εταιρείες, κι αυτό κατόπιν εξασφάλισης αστυνομικής άδειας. Μάλιστα, ενημερώθηκαν ότι εφόσον παρακούσουν την εντολή, θα τιμωρηθούν.

Ήδη, καταστήματα που πωλούν είδη βιομηχανικής ασφάλειας στο Κάιρο δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν πλέον κίτρινα γιλέκα.

«Η αστυνομία ήρθε εδώ πριν μέρες και μας ζητούσε να σταματήσουμε να τα πουλάμε. Όταν ρωτήσαμε γιατί, μας είπαν ότι ενεργούν με βάση οδηγίες», είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στον Guardian.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση εμπόρων με αστυνομικούς στο Κάιρο, για να υπάρξει ενημέρωση για τους νέους κανόνες.

Οι Αιγυπτιακές αρχές επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες στην επέτειο της 25ης Ιανουαρίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ταραχές, κατά τη διάρκεια της επετείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...