Βόρεια Ήπειρος

Έχει ξεφύγει ο Ράμα: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας η αρπαγή περιουσιών στη Χειμάρρα» - Τα Τίρανα κατηγορούν την Ελλάδα για συκοφαντία

Έχει ξεφύγει εντελώς ο Ράμα και το καθεστώς του, κατηγορώντας την Ελλάδα για συκοφαντία και διστρέβλωση της πραγματικότητας στο θέμα της αρπαγής περιουσιών Ελλήνων στη Χειρμάρρα.

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το αλβανικό ΥΠΕΞ προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων που καταπιέζονται στη Βόρεια Ήπειρο από το αυταρχικό αλβανικό καθεστώς που κάνει ότι μπορεί για να τους εκδιώξει.

Να ενημερωθεί και να δει αντικειμενικά τα γεγονότα και την πραγματικότητα καλεί την Ελλάδα το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά σ' εκείνη του ελληνικού ΥΠΕΞ για την προκλητική αόφαση της κυβέρνησης Ράμα με την οποία γίνεται αρπαγή των περιουσιών των ομογενών στη Χειμάρρα. Μάλιστα, το αλβανικό ΥΠΕΞ εκφράζει έκπληξη για την ελληνική αντίδραση.

Όπως αποκαλύψαμε και νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, νέα κίνηση-«βόμβα» ετοιμάζει ο Ράμα για την εκδίωξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλάζοντας σχετικό νόμο του 1991. Με το αυταρχικό καθεστώς του Έντι Ράμα και την καταπίεση της ελληνικής μειονότητας εμπλέκεται και ο Σόρος.

Βήμα-βήμα ξετυλίγεται ο ύπουλος ρόλος του Ράμα, που θέλει να διώξει τους Έλληνες από την Β. Ήπειρο. Αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μία εθνοκάθαρση, με το Ελληνικό ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα τον Α. Τσίπρα να αδιαφορεί πλήρως.

Νέο χτύπημα στον πολύπαθο Ελληνισμό της Αλβανίας ετοιμάζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, δρομολογεί την κατάργηση νόμου του 1991, με τον οποίο έγινε, στη μετα- Χότζα εποχή, η διανομή της γης.

Mε βάση τον νόμο αυτόν έχει ή διεκδικεί η μειονότητα τίτλους ιδιοκτησίας. Με λίγα λόγια, αν τον ακυρώσει δεν θα έχουν τίποτα. Θα τους τα πάρουν όλα και θα κοπεί και ο τελευταίος δεσμός που έχουν με τη Βόρειο Ήπειρο!

Σε μια ανακοίνωση με έντονα ειρωνικό ύφος, το αλβανικό υπουργειο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η μεγάλη παράδοση της κοινωνικής συνύπαρξης στην Αλβανία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση στην περιοχή». Η ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει πως όσοι θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου, ενώ η ελληνική αντίδραση αποδίδεται σε διαστρεβλωμένη γνώση των γεγονότων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις

12/12/2018

Το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας εκφράζει την έκπληξή της για τη δήλωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 11.12.2018.

Ως ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Αλβανία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Στρασβούργου και εφαρμόζει τις αποφάσεις του.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα το οποίο απολαμβάνει αδιακρίτως και εξίσου κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν το δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήρια σε περίπτωση εικαζόμενων παραβιάσεων αυτών των δικαιωμάτων.

Το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών, εκφράζει τη λύπη του για τη δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία στηρίζεται σε διαστρέβλωση των γεγονότων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, έχει ως στόχο την καταγραφή περιοχών με προοπτική τουριστικής ανάπτυξης οι οποίες υπάγονται σε καθεστώς "κρατικής ιδιοκτησίας".
Ο Υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι το αλβανικό κράτος τελούσε και θα τελεί πάντοτε υπό την δέσμευση της προστασίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η δέσμευση αυτή αποδεικνύεται από την ένταξή μας στην Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, συνταγματικές εγγυήσεις σε αυτόν τον τομέα, καθώς και τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανία.

Απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική πλευρά για αντικειμενική ανάγνωση των γεγονότων και της πραγματικότητας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το ευρύ νομικό πλαίσιο, εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή πρακτική, καθώς η μεγάλη παράδοση της κοινωνικής συνύπαρξης στην Αλβανία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...