Κύπρος

Έτσι θα «θερίσουν» τους Τούρκους: Σε πολεμική ετοιμότητα οι ΚΕΔ με προέλαση τεθωρακισμένων - Η Άγκυρα δημιουργεί επαγγελματικό στρατό

Σε πολεμική «έγερση» μέσω σημαντικών και σοβαρών ασκήσεων προετοιμάζεται η ΕΦ στην Κύπρο, λόγω των συνεχόμενων απειλών του Ερντογάν και του καθεστώτος του, ενόψει μάλιστα και της εξόδου του δεύτερου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου τον Ιανουάριο του 2019.

Το ΓΕΕΦ, σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου φέρεται να έχει δώσει εντολή για διενέργεια ασκήσεων με σενάριο την πλήρη αποτροπή πιθανής τουρκικής εισβολής που αφορούν την διάσπαση του Μετώπου.

Το σενάριο της ασκήσεως προβλέπει την κατανίκηση και εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων σε τρεις διαφορετικές περιοχές τόσο σε ακτές, όσο και σε χερσαίο έδαφος με την πιθανή χρήση τουρκικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων σε συνδυασμό με χερσαία επίθεση των κατοχικών δυνάμεων.

Αυτό που θα θέλει να εκτιμήσει ενδεχομένως η ανώτατη ηγεσία της ΕΦ είναι οι χρόνοι αντίδρασης των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, τα δρομολόγια κίνησης τους, και κυρίως η αποτελεσματικότητα τους σε ταυτόχρονες τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε διαφορετικά σημεία της Μεγαλονήσου.

Επίσης πιθανόν και να αξιολογηθεί για μικρό αριθμό, ο χρόνος άφιξης των εφέδρων από τις οικίες τους.

Πριν μερικές ημέρες με άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Το έχουν αποφασίσει τελικά οι Τούρκοι και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην μεγαλόνησο, ενώ σήμερα έγινε γνωστή η ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων με σύγχρονα άρματα LEOPRAD, χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα ο τύπος τους με επικρατέστερο αυτόν του αναβαθμισμένου τύπου NG.

Τα γερμανικά άρματα, για την ώρα, έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας, εκεί όπου βρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του Αττίλα.

Η παρουσία αυτών των αρμάτων μάχης δείχνει ότι οι νέο-οθωμανοί ετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε την μετακίνηση στα κατεχόμενα ενός μεγάλου αποβατικού και δύο μικρότερων από την Τουρκία εδώ και ένα χρόνο, με τις οποίες έχει γίνει κατανοητό ότι αφορούν σχέδιο κατά της Κύπρου.

Την ίδια στιγμή στις 6 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με αντικείμενο τη Νέα Δομή Δυνάμεων και ειδικότερα τη μετάβαση σε επαγγελματικό στράτευμα και τη μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες.

https://twitter.com/isozygio/status/1071137567515598848

Αυτή η απόφαση δείχνει τον καθαρά επιθετικό προσανατολισμό των Τούρκων όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο, μιας και αφορά την αμιγώς στελέχωση ολοκλήρων μονάδων με επαγγελματίες στρατιώτες για την αποτελεσματικότερη απόδοση τους σε πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις στα πρότυπα άλλων στρατών.

Πολλές πηγές επίσημες και ανεπίσημες «δείχνουν» ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε άκρως επιθετικές κινήσεις ειδικά στην Μεγαλόνησο το επόμενο διάστημα με διακύβευμα τους υδρογονάνθρακες, κάτι που το διαλαλούν συνεχώς.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα πρωτίστως αλλά και η Κύπρος.

Η Ελλάδα οφείλει να αποστείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη μεραρχία με όλα τα μέσα, όπως αυτή που υπήρχε στην μεγαλόνησο μέχρι το 1967.

Στην συνέχεια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16, που θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία, αντί τα αεροσκάφη μας να διαφυλάττουν το FIR της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού.

Ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.

Όσο για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις που αναμένουν ένα ακόμη περιπολικό θαλάσσης με ελαφρύ εξοπλισμό από το Ισραήλ, θα πρέπει να το αλλάξουν και να παραλάβουν Κορβέτα ή ΤΠΚ με σύστημα πυραύλων Exoset.

Δεν είναι οι τέλειες κινήσεις, αλλά μπορούν να «φρενάρουν» τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας για κάποιο διάστημα μέχρι να έρθουν οι ελληνικές δυνάμεις.

https://youtu.be/XKDM7KKv81s?t=1

https://youtu.be/XdcMKbkYal0?t=31

https://youtu.be/QD-Ja6oHNCs?t=30

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ