Κόσμος

Έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτες πόλεις - Ένα βίντεο μερικών λεπτών συμπυκνώνει ιστορία αιώνων

Ένα βίντεο δείχνει πως οι πρώτες πόλεις ήρθαν στο φως. 6.000 χρόνια συγκροτούν την ιστορία τους.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός πέρασε διάφορες φάσεις τα τελευταία αρκετά χιλιάδες χρόνια. Η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, η ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερη ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας και οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην πορεία οδήγησαν νομοτελειακά στη συγκέντρωση του πληθυσμού και στη δημιουργία αστικών κέντρων.

Η ιστορία των πόλεων, με όποια έννοια και αν αυτές ορίζονταν στις διάφορες ιστορικές φάσεις, πολιτισμούς και γεωγραφικές περιοχές «μετρά» περίπου 6.000 χρόνια.

Από τα αστικά κέντρα των «υδραυλικών κοινωνιών» της Μέσης Ανατολής έως και τις σύγχρονες μητροπόλεις έχουν μεσολαβήσει πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι ανά τους αιώνες τίποτα δεν μένει στατικό. Τα πάντα μεταβάλλονται. Και σίγουρα δεν ήταν πάντοτε ο κόσμος δυτικοκεντρικός.

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook με τη συγκεκριμένη θεματολογία:

https://www.facebook.com/RTvids/videos/1689596747717238/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...