Αρχείο

Έτοιμο το πρώτο τούνελ του Elon Musk που υπόσχεται να λύσει το κυκλοφοριακό του Λος Άντζελες (βίντεο)


O Elon Musk παρουσίασε χθες το πρώτο από τα πολλά τούνελ που σκοπεύει να κατασκευάσει με την «Βαρετή Εταιρεία» του (Boring Company) στο Λος Άντζελες, με στόχο να δώσει λύση στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αμερικανική μεγαλούπολη.

Η σήραγγα έχει κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και έχει μήκος 1,6 km. Σε αυτήν θα κινούνται ειδικά τροποποιημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που θα φτάνουν τα 240 km/h, σύμφωνα με τον Musk.

To παρθενικό ταξίδι στη σήραγγα έγινε με ένα τροποποιημένο Tesla Model X, το οποίο για την περίσταση κινήθηκε με ταχύτητες 80 km/h και τον Musk να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής «ήταν επικό, μια αποκάλυψη. Αισθάνθηκα ότι πραγματικά λειτουργεί καλά».
https://twitter.com/elonmusk/status/1075227467239940096?ref_src=twsrc%5Etfw
Υπενθυμίζουμε ότι ο Musk ίδρυσε την Boring Company και το σχέδιο για ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ πριν από δύο χρόνια, δηλώνοντας ότι η κίνηση στο Λος Άντζελες τον τρελαίνει και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Η κατασκευή της σήραγγας στοίχισε γύρω στα 10 εκατ. δολάρια, ενώ η Boring Company βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και με άλλες αμερικανικές πόλεις για την κατασκευή αντίστοιχου δικτύου.

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ