Εθνικά θέματα

Έρευνα: Τους καίει ο ελληνικός πολιτισμός! Οι «βάρβαροι» μας λένε πολιτισμικά σοβινιστές

Δεν μπορούν να χωνέψουν την ιστορία, το εύρος και την ουσία του ελληνικού πολιτισμού, από τον οποίον οικοδομήθηκε ολόκληρη η Ευρώπη. Για αυτό οι "βάρβαροι" μας πολεμούν..

Οι πιο πολιτισμικά σοβινιστές στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες σύμφωνα με νέα έρευνα!
Στον αντίποδα οι Ισπανοί είναι οι λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος από τους άλλους.

Η έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew δείχνει μεγάλη ποικιλία στον σοβινισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οκτώ πιο σοβινιστικές χώρες είναι στα ανατολικά και περιλαμβάνουν και τη Ρωσία.!
Οι Βρετανοί πολύ πιο πιθανό από τους Γάλλους (και λίγο πιο πιθανό από τους Γερμανούς) να πουν ότι ο πολιτισμός τους είναι "ανώτερος" από άλλους.
Το ερώτημα "Πιστεύετε ότι ο πολιτισμός σας είναι ανώτερος από αυτόν άλλων ανθρώπων αλλού;" σε ολόκληρη την Ευρώπη, απαντάται με ένα αξιοσημείωτο βαθμό διακύμανσης.

Σε οκτώ από τις 33 χώρες που διεξήχθη πρόσφατα η έρευνα από το Κέντρο Έρευνας Pew, τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος από αυτούς άλλων χωρών. Και οι οκτώ βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη.

Ελλάδα (89%)
Γεωργία (85%)
Αρμενία (84%)
Ρωσία (69%)
Βουλγαρία (69%)
Βοσνία (68%)
Ρουμανία (66%)
Σερβία (65%)
Ο πολιτισμικός σοβινισμός-όπως χαρακτηρίζεται- είναι εξίσου ισχυρός σε σειρά βαλκανικών χωρών (Βοσνία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία) και στη Ρωσία. Οι γείτονες του Καυκάσου, η Γεωργία και η Αρμενία καταλαμβάνουν ένα ποσοστό πάνω από το 80%, αλλά κανείς δεν αγγίζει τους Έλληνες λέει η έρευνα που εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι η δική τους είναι η ανώτερη κουλτούρα.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που βρίσκεται στον κατάλογο. Αλλά τα αισθήματα της πολιτισμικής υπεροχής δεν συνδέονται κατ 'ανάγκη με την οικονομική απόδοση μιας χώρας, καθώς τόσο η πλουσιότερη όσο και η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα: ακριβώς οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Ελβετία και τη Μολδαβία απάντησαν το ίδιο στην έρευνα της Pew Research.

Νορβηγία (58%)
Τσεχική Δημοκρατία (55%)
Πολωνία (55%)
Ελβετία (50%)
Μολδαβία (50%)

Μια πλειάδα από τις ερωτηθείσες χώρες -13 από τους 33 - κινείται περί του 40%.

Φινλανδία (49%)
Ιταλία (47%)
Αυστρία (47%)
Πορτογαλία (47%)
Ηνωμένο Βασίλειο (46%)
Ουγγαρία (46%)
Γερμανία (45%)
Δανία (44%)
Σλοβακία (44%)
Κροατία (44%)
Ιρλανδία (42%)
Λευκορωσία (42%)
Ουκρανία (41%)

Αξιοσημείωτο είναι πως καταγράφεται μια αξιοσημείωτη γεωγραφική συνοχή στο κατώτερο άκρο της κλίμακας, με τα τρία κράτη της Βαλτικής να παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αρνητικές επιδόσεις έναντι των πιο σοβινιστικών γειτόνων τους.

Μια άλλη περιοχή που χαρακτηρίζεται από χαμηλό ενεργειακό σοβινισμό εκτείνεται από τις περιοχές του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γαλλίας μέχρι την Ισπανία

Λετονία (38%)
Λιθουανία (37%)
Γαλλία (36%)
Ολλανδία (31%)
Σουηδία (26%)
Βέλγιο (23%)
Εσθονία (23%)
Ισπανία (20%)
Ορισμένες γειτονικές χώρες έχουν αξιοσημείωτο βαθμό διακύμανσης.

Βέβαια το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν η διχασμένη Ισπανία, σε Καταλανούς, Γαλικιανούς, Βάσκους, Ανδαλουσιάνους κλπ όπου ο τοπικισμός είναι διαδεδομένος όσο πουθενά αλλού, να είναι λιγότερη πολιτισμικά σοβινιστική είναι άξιον απορία για το αξιόπιστο της έρευνας...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...