Αρχείο

Ουκρανική αυτοκεφαλία: Λευκός καπνός! Επιφάνιος ο νέος Προκαθήμενος-Έντονο παρασκήνιο στη Σύνοδο ενοποίησης-Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξασφάλισε τον νέο καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο άνθρωπος του Φιλάρετου, Μητροπολιτης Επιφάνιος (Dumenko) είναι ο νέος Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας και θα λάβει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας από το Φανάρι.

H Σύνοδος ενοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο ψήφισε τον Μητροπολιτη Επιφάνιο (Dumenko) στη θέση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας,

Ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Μπιλα Τσερκβα Επιφάνιος είναι του στενού περιβάλλοντος του Φιλάρετου.

Δείτε τα πρώτα πλάνα

https://www.facebook.com/pryamiy/videos/2005672949725126/

Την ανακοίνωση της εκλογής έκανε ε ο υπουργός Πολιτισμού Γεβένι Νιστσούκ από τη σκηνή στην πλατεία μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας το Σάββατο.

Ο Πόροσενκο από την π λευρά του ανακοίνωσε τη δημιουργία της "ουκρανικής τοπικής ορθόδοξης αυτοκέφαλης εκκλησίας" στο συγκεντρωμένο πλήθος.

"Συγχαρητήρια σε όλους για τη δημιουργία της τοπικής αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία μόλις έλαβε χώρα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας", δήλωσε.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Ποροσένκο ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους συμμετέχοντες στην Σύνοδο και όλους τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας για την υποστήριξη της δημιουργίας της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες της Συνόδου στην Ουκρανία φέρουν τα καλά νέα της δημιουργίας της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα μέλη της Συνόδου: «Αυτό είναι μια τεράστια ευθύνη για σας. Τώρα είναι στο χέρι σας και μόνο σε εσάς το μέλλον της Ουκρανίας, το μέλλον του μεγάλου έθνους μας, της ελευθερίας μας και της πνευματικής ανεξαρτησίας μας. Θα πρέπει να υιοθετήσετε το Καταστατικό (βλέπε παρακάτω αναλυτικά το καταστατικο΄που εξασφάλισε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ) και  έχετε να επιλέξετε τον Προκαθήμενο και τον Προκαθήμενο οτν περιμένει ο Τόμος στο Φανάρι. Έτσι, όλα εξαρτώνται από την ικανότητά σας να διαπραγματευτείτε, από την ικανότητά σας να ακούτε ο ένας τον άλλο και να ακούσετε για την Ουκρανία. "

Ο Πρόεδρος ανέφερε τα λόγια του Αγίου Αποστόλου Πέτρου : «Ο Θεός εναντιώνεται στους υπερήφανους, αλλά δίνει χάρη στους ταπεινούς».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο η αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας και κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας.

-------

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας ετοιμάζεται η νέα τοπική ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στο Κίεβο ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες η Σύνοδος ενοποίησης με την συμμετοχή ιεραρχών, κλήρου και λαϊκών. Προεδρεύει ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Δείτε στιγμιότυπο. Στην κεντρική τράπεζα κάθονται, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Παμφυλου Δανιήλ (Έξαρχος του Φαναρίου), καθώς και οι επικεφαλής των σχισματικών Φιλάρετος και Μακάριος, αλλά και ο Ουκρανός Πρόεδρος!!!

Θα εξεταστούν δύο βασικά ζητήματα : η έγκριση του καταστατικού και η επιλογή του επικεφαλής της νέας εκκλησίας. Η ψηφοφορία γι 'αυτόν θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Πρώτον, θα υπάρξει μια ψηφοφορία με βαθμολογία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας θα εμφανιστούν τρεις υποψήφιοι στο δεύτερο γύρο (σαν το δικό μας το τριπρόσωπο). Από αυτούς θα εκλεγεί ο επικεφαλής της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άτομα συμμετέχουν στη Σύνοδο στον καθεδρικό ναό. Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο έφτασε στο ναό και είναι παρών εκεί ως τιμημένος επισκέπτης.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έφτασε ο Πρόεδρος Ποροσένκο

https://www.facebook.com/pryamiy/videos/733665643662517/

 

Δύο ιεράρχες της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας κατέφθασαν επίσης στην Σύνοδο ενοποίησης στο Κίεβο. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Χμελνίτσκι Αλέξανδρο (Δραμπίνκο) και Βινίτσας Συμεών.

Και οι δύο ιεράρχες προηγουμένως μίλησαν για την υποστήριξη της αυτοκεφαλίας.

Πάντως το παρασκήνιο είναι έντονότατο με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση...  Ο Ποροσένκο υποσχέθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη συμμετοχή 10-15 επισκόπων της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Μόνο δύο ήρθαν όπως προαναφέραμε: ο Μητροπολίτης Συμεών και ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος. Σύμφωνα με καταγγελίες οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έφεραν στο Κίεβο 10-12 επισκόπους της κανονικής Εκκλησίας και τους ανάγκασαν να υπογράψουν επιστολές στις οποίες δίνουν στο συμβούλιο τις ψήφους τους στον Μητροπολίτη Συμεών. Ο τελευταίος έφερε τις επιστολές στη Σύνοδο, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ζήτησαν να έρθουν οι επίσκοποι αυτοπροσώπως. Αλλά ο Πρόεδρος Πόροσενκο πιέζει τους επισκόπους να ψηφίσουν υπερ του Επισκόπου Συμεών, όπως αυτό απαιτείται από το Φανάρι. Αλλά οι επίσκοποι του "Πατριαρχείου Κίεβου" θέλουν τον υποψήφιο, πιστό στον Φιλάρετο, για τον οποίον το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε χθες

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και ήδη η αστυνομία δήλωσε πως συνέλαβε δύο άνδρες με μαχαίρια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κιέβου Andrew Kryshchenko δήλωσε:

«Έχουμε υπό κράτηση δύο άτομα ένα με ένα μεγάλο μαχαίρι, και το άλλο με μικρότερο», δήλωσε ο Krischenko.

Ο αστυνομικός πρόσθεσε ότι τα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου.

«Ενισχυμένες περιπολίες της αστυνομίας κοντά στο ναό της Αγίας Σοφίας, στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και στην ευρύτερη περιοχή« είπε.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξασφάλισε το νέο καταστατικο΄χάρτη της νέας ουκρανικής Εκκλησίας και σας τον παρουσιάζει:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ