Εσωτερική Ασφάλεια

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στο «μικροσκόπιο» τα λάθη των βομβιστών - Η διαδρομή με το μαύρο Opel και οι κάμερες

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες με το μαύρο Opel, το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα από την έκρηξη στον ΣΚΑΙ, εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα λάθη των βομβιστών.

Στην ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς 10 Δεκεμβρίου τα μέλη της οργάνωσης έκαναν την ίδια διαδρομή ως πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο χτύπημα στον ΣΚΑΙ. Αν καταφέρουν λοιπόν να εντοπίσουν από τις κάμερες το όχημα της πρόβας, ίσως βγάλουν πολύτιμα και καθοριστικά συμπεράσματα για τις κινήσεις των δραστών. Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο και πολύ ψάξιμο.

Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα από το χημείο για το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να αναζητήσουν την πιθανή προέλευση της, πώς ακριβώς έφθασε στα χέρια της οργάνωσης. Επιπροσθέτως ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό και το πάρκινγκ της ομάδας.

Τον χώρο δηλαδή που είχαν κρύψει για ένα μήνα το μαύρο Corsa και επικεντρώνονται σε δύο περιοχές. Την Νέα Σμύρνη και τα Εξάρχεια. Πληροφορίες λένε ότι στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει μια αισιοδοξία πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί όμως αυτό απαιτεί χρόνο και λεπτομερή δουλειά καθώς όλα κρέμονται σε μια κλωστή.

Όσο δε, δεν υπάρχει προκήρυξη για να κλείσει προσωρινά ο κύκλος, τόσο ο φόβος για ένα νέο χτύπημα είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Για τον λόγο αυτό, αναθεωρούν τις λίστες πιθανών στόχων καθώς η προηγούμενη που είχαν συντάξει κρίθηκε εκ του αποτελέσματος «άστοχη». Και αυτό γιατί η εκτιμήσεις τους ήταν λανθασμένες αφού πίστευαν ότι θα δεχθούν βομβιστική ή καταδρομική επίθεση ακόμη και στη ΓΑΔΑ και για το λόγο αυτό απομάκρυναν τα παρκαρισμένα και κατασχεμένα οχήματα και πήραν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΙ κρύβεται η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

Μια οργάνωση που συνηθίζει να χτυπά τον Δεκέμβριο μήνα και σύμφωνα με την Αστυνομία είναι η μόνη που διαθέτει την επιχειρησιακή ικανότητα να πραγματοποιήσει ένα υψηλού ρίσκου χτύπημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...