Πολιτική

«Άνοιγμα» της Ενωσης Κεντρώων στη ΝΔ - Τί έγινε στο συνέδριο

Ως άνοιγμα προς τη Νέα Δημοκρατία εκτιμήθηκε η τοποθέτηση του Μάριου Γεωργιάδη, που εκπροσώπησε την Ένωση Κεντρώων στο συνέδριο της γαλάζιας παράταξης.

«Μπροστά στο συμφέρον της χώρας εμείς δεν λογαριάζουμε ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε παρελθόν. Πραγματικά αν ενστερνίζεστε τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα και θα μας βρείτε στο πλευρό σας», δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, προκαλώντας συζητήσεις στους συνέδρους.

Η αναφορά αυτή κρίθηκε από πολλούς ως κλείσιμο του ματιού προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι, «ο σκοπός μας δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά αλλά ο σκοπός μας είναι να είμαστε χρήσιμοι. Αν και εσείς θεωρείτε το ίδιο και είσαστε έτοιμοι ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Απομονώστε όλες τις παλαιοκομματικές φωνές του παρελθόντος δείξτε έμπρακτα ότι είσαστε και εσείς σε αυτή την πορεία της αλλαγής νοοτροπίας».

Δεν θεωρείται τυχαίο, ότι αυτή η παρέμβαση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη προσέγγιση του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, που επιχείρησε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος. Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της κορυφαίας πολιτικής διαδικασίας της ΝΔ, φαίνεται να τείνει χείρα συνεργασίας, προφανώς μετεκλογική, προς τη γαλάζια παράταξη, κλείνοντας την πόρτα στο κόμμα των ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της δήλωσης ενός άλλου βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, του Γιάννη Σαρίδη, ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Φωτογραφίες: Intime News

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ