Τριπλό άξελ από Καμμένο που μέχρι χθες «θα παραιτείτο» – «Εχω συμφωνήσει με Τσίπρα – Θα πάμε μαζί ως το τέλος»

Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2018, 5:42 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 14, 2018 στις 5:42 μμ

Τα… νώτα του φαίνεται ότι έχει διασφαλίσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υπό την σκιά αναταράξεων στους ΑΝΕΛ και πιθανών αποσκιρτήσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξης Τσίπρα, σε δήλωσή του στο «Ποντίκι», αποκάλυψε ότι έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές.

Με άλλα λόγια, ο κ. Καμμένος με αυτή τη συμφωνία που επικαλείται επιχειρεί:

Να μηδενίσει τα κίνητρα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ να διεκδικήσουν ανταλλάγματα σε θέσεις ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του, ο οποίοι ακόμη και εάν επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία (όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος) δεν θα μπορεί να χρεωθούν κατηγορία για αποστασία


Επιπλέον, ο Π. Καμμένος διασφαλίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει «εισοδισμό» στελεχών του Π. Καμμένου με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την βιωσιμότητα των ΑΝΕΛ, διαμηνύει ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος» και επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες περί αυτόνομης πορείας του, να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε επαναλάβει τη θέση του, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας αρχικά ότι η αποχώρηση θα γίνει αν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Η συμφωνία αυτή δεν αφορά, προφανώς τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος δεν είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ.