Την έκδοση των «Μr Bitcoin» και «το Λίπος» στη Γαλλία ζητάει ο Άρειος Πάγος

Δημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2018, 2:07 μμ

Ο Άρειος Πάγος ζητάει την έκδοση των «Μr Bitcoin» και «το Λίπος». Σκούρα τα πράγματα για τους μεγιστάνες.


Μετά από αίτημα των γαλλικών αρχών – Ειδικά για τον δεύτερο οι Αεροπαγίτες αποφάσισαν ότι η Γαλλία οφείλει να τον επαναμεταγαγει στη χώρα μας όταν ζητηθεί.

Να εκδοθούν τόσο ο Αλεξάντερ Βινικ γνωστός ως «Mr Bitcoin», όσο και ο Λάσα Σουσανασβίλι γνωστός ως «Λίπος», αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες είπαν «ναι» στην έκδοση του Αλεξαντερ Βινικ απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας για έκδοση του.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον «Mr Bitcoin», ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.


Θετικά απάντησε το ανώτατο δικαστήριο και στο αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι γνωστού και ως «Λίπος».

Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με άλλη απόφασή του είπε και πάλι «ναι» στον να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών.

Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγαγει στη χώρα μας τον Σουσαλασβίλι όταν ζητηθεί.