Σκοπιανό

Ο «ακρωτηριασμός» της Ιστορίας ξεκίνησε: Απών & «παράνομος» ο Π. Μελάς για τα Ελληνικά σχολικά βιβλία - Έγγραφα-σοκ

Απειλητικές για την Ελλάδα είναι οι εξελίξεις που πηγάζουν από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει μακεδονική εθνότητα, ιστορία και γλώσσα στο κρατίδιο της πΓΔΜ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα συμφωνιών που δίνουν δικαιώματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας των εδαφών μας και της ιστορίας μας και πυροδοτούν μια σειρά από εξελίξεις που θα ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά τη δομή της περιοχής.

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 της Συμφωνίας προβλέπεται ρητά ότι διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ. με βάση τα «νέα» δεδομένα από τη συμφωνία των δύο κρατών.

Η επιτροπή ήδη σχηματίστηκε και θα προχωρά με το έργο της παράλληλα με τα προβλεπόμενα βήματα για την επικύρωση της Συμφωνίας.

Το ελληνικό τμήμα της Επιτροπής αποτελείται από τους:

1. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργό Εξωτερικών, ως Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής.

2. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

3. Νικόλαο Ζάικο, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

4. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

6. Ευθύμιο Χαρλαύτη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.

7. Αθανάσιο Λούπα, Υποψήφιο Διδάκτορα Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το σκοπιανό τμήμα της Επιτροπής αποτελείται από τους:

1. Ambassador Victor Gaber, Head

2. Professor Dalibor Jovanovski, PhD, Member

3. Professor Nikos Chausidis, PhD, Member

4. Professor LjudmilSpasov, PhD, Member

5. Assistant Professor Ana Chupeska-Stanishkovska, PhD, Member

6. Professor FahriRamadani, PhD Member

7. Professor Kica Kolbe, PhD, Member.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η ανάρτηση που ακολουθεί και οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες προέρχονται από το ιστολόγιο του Φάνη Μαλκίδη. Πρόκειται για έναν έγκριτο ιστορικό και συγγραφέα.

Ακολουθούν οι σελίδες 65-66-67 του βιβλίου Ιστορίας της Γ Λυκείου, οι οποίες ανήκουν στο δεύτερο κεφάλαιο. Η ύλη αυτού του κεφαλαίου, όπως θα δείτε στις 3 σελίδες του εγγράφου του Υπουργείου (με ημερομηνία 18.10.2018) δεν συμπεριλαμβάνουν αυτήν την ενότητα. Πηγαίνουν απ’ ευθείας στους Βαλκανικούς Πολέμους και στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

Ο Μακεδονικός Αγώνας και ο Παύλος Μελάς, τίθενται εκτός ύλης!

Αναλυτικά τι αναφέρει:

Πρώτα έφτιαξαν επιτροπή με τους λωποδύτες για να συζητήσουν ιστορικά, εκπαιδευτικά και αρχαιολογικά θέματα, χωρίς να έχει κυρωθεί η <Συμφωνία> τους.

Τώρα λοβοτομούν την νεολαία που αντιδρά στην απόπειρα παράδοσης της Μακεδονίας, βγάζοντας εκτός διδακτέας ύλης από το βιβλίο ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου το Μακεδονικό Αγώνα !

Οι σελίδες οι οποίες βγήκαν εκτός Ύλης.....

Δείτε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας:

Με λίγα λόγια ενεργοποιείται η Συμφωνία των Πρεσπών και ας μην έχει κυρωθεί από τα κοινοβούλια Ελλάδας και Σκοπίων. Αιδώς Αργείοι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...