Οι συγκρατούμενοι προειδοποιούν τον 19χρονο Αλβανό: «Mην τολμήσεις & γυρίσεις, γιατί σκότωσες το κορίτσι;» – Τον μεταφέρουν σε άλλη φυλακή! (upd)

Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2018, 9:54 πμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 11, 2018 στις 11:43 πμ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η διεύθυνση των φυλακών Αυλώνα, για τα βίντεο που διέρρευσαν και αποτυπώνουν τη στιγμή που ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ξυλοκοπείται από τροφίμους.


Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο κατηγορούμενος καθισμένος σε ένα κρεβάτι να δέχεται αρχικά λεκτική κι έπειτα σωματική επίθεση.

Κατά πληροφορίες ο 19χρονος είχε τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κελί, μόνος του. Αντικείμενο έρευνας των αρχών είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κρατούμενοι που τον ξυλοκόπησαν παραβίασαν το κελί του.

Επίσης ερευνάται το πώς το συμβάν καταγράφηκε από κινητό καθώς όπως είναι γνωστό οι κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα κατοχής τηλεφώνου αλλά ούτε και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι δράστες της επίθεσης κατά του 19χρονου φέρονται μάλιστα να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που επιστρέψει στις φυλακές Αυλώνα ο νεαρός θα έχει την ίδια μεταχείριση.


Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».

Δείτε βίντεο:

ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΥΛΑΚΗ 

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για το έγκλημα στη Ρόδο, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε χθες από συγκρατούμενούς του.

Αν και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη κρατούταν μόνος του σε κελί στις φυλακές Αυλώνα, άγνωστο πως συγκρατούμενοι του μπήκαν στο κελί του και τον χτύπησαν.

Ηδη στις φυλακές Αυλώνα έχει φτάσει κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών του ξυλοδαρμού του 19χρονου. Παράλληλα έχει δωθεί εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των κρατουμένων.