Κόσμος

Κλίμα εμφυλίου στη Γαλλία: Με τα όπλα βγαίνουν στους δρόμους οι διαδηλωτές - «Συνέλαβαν» αστυνομικό τα «κίτρινα γιλέκα» - Βίντεο


Kλίμα εμφυλίου στη Γαλλία, καθώς βγαίνουν πλέον τα όπλα στους δρόμους. Όπως θα δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο, πολίτης κρατάει όπλο στο χέρι του κατά την διάρκεια πορείας κατά του Μακρόν.

Δείτε το:
https://twitter.com/Ozkok_/status/1069540294016815104?ref_src=twsrc%5Etfw

Πριν από λίγο μάλιστα τα «κίτρινα γιλέκα» «συνέλαβαν» αστυνομικό κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι.

Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/saysthekremlin/status/1069614523986952194?ref_src=twsrc%5Etfw

Ταυτόχρονα στους δρόμους έχουν ξεχυθεί και οι μαθητές, με τις εικόνες από το Μπορντό να είναι ενδεικτικές.

Δείτε βίντεο:
https://twitter.com/RevPermanente/status/1069609537290846208?ref_src=twsrc%5Etfw

Την είσοδο σε περίπου 100 σχολεία σε ολόκληρη τη Γαλλία απέκλεισαν οι μαθητές που διαδηλώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στην περιοχή της Ωβέρν-Ρον-Αλπ, οι μαθητές — μερικοί εκ των οποίων δήλωναν υποστηρικτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» — πέταξαν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, και στις περιοχές Μπουργκόν-Φρανς-Κομτ, Σαντρ-Βαλ ντε Λουάρ και Κορσική, όπως και στο Παρίσι, μεταξύ άλλων.

ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

Tέσσερις νεκρούς έχουμε στη Γαλλία από την έναρξη των διαδηλώσεων των "κίτρινων γιλέκων" καθώς και μια 80χρονη η οποία είχε τραυματιστεί στο διαμέρισμά της από θραύσματα δακρυγόνου που εκτοξεύθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Μασσαλία, πέθανε στο χειρουργείο.

Η ηλικιωμένη, που είχε γεννηθεί τον Ιούλιο του 1938 και ήταν αλγερινής εθνικότητας, βρισκόταν στο σπίτι της, κλείνοντας τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου κοντά στην Κανεμπιέρ, όταν ένα βλήμα τη χτύπησε στο πρόσωπο, δήλωσαν οι πηγές αυτές

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, χειρουργήθηκε αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ.

«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

«Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», διευκρίνισε ο Ταραμπέ. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες βράδυ στο Παλιό Λιμάνι, και στη συνέχεια στην Κανεμπιέρ, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, έπειτα από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

«Η ηλικιωμένη έκλεινε τα παράθυρα του διαμερίσματός της για να αποφύγει τον καπνό από τα δακρυγόνα και δέχθηκε ένα καταπρόσωπο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίμ Μούσα, δικηγόρος μιας φίλης του θύματος που κατοικεί στο απέναντι κτίριο.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να προσδιοριστεί αν «ήταν το δακρυγόνο ή η ιατρική μεταχείριση» ενός ανθρώπου «με ευαίσθητη υγεία» που προκάλεσε τον θάνατο.
https://twitter.com/Syrian_Lion/status/1069613961685946368?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syrian_Lion/status/1069611610027761664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/1069602547948814336?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης